AFP
AFP

ZAŠTO SVI ŠUTE? Progoni kršćana drastično rastu u ‘tolerantnoj’ Europi!

Autor: Z. K.

Biti kršćanin u Europi danas, znači suočiti se s neviđenim progonima, bar što se tiče novije povijesti.

Sve se odvija po planu bjelosvjetske elite. Baš sve na što smo godinama upozoravali. Zvijer se propela. Sa svih strana udara kršćane, udara Isusa. Pored svih zločina najpopularinije ‘religije mira’ kršćani ostaju krivi čak i za napade u Orlandu koje je počinio musliman’. To je ta medijima instrumentalizirana ‘kršćanska mržnja’ koju nam stalno predbacuju iako se zaista nitko ne može sjetiti da je kršćanin iz vjerskog uvjerenja nekoga mučio, zapalio, ubio, odsjekao mu glavu, u 21 stoljeću. Iako kršćani nemaju nikakve veze s mržnjom već samo s demokratskom borbom za nerođene, i protiv grijeha, uništenja tradicionalne obitelji, za molitvu i žrtvu, kršćani su uvijek krivi, a prema najnovijem izvještaju oni su progonjeni na tlu Europe. Naime diskriminacija kršćana na vjerskim i etičkim osnovama povećana je diljem europskog kontineta. Jedan od razloga za to su i monstruozni napada na kršćanske izbjeglice u azilima koje čine muslimani koji se pripremaju na ‘integraciju’ s kršćanima.  Nedavno je tako izbio pravi kaos u izbjegličkom logoru Berlin-Tempelhof, jer je čak 70 muslimana napalo šest kršćana. Dvadeset policajaca sa psima morali su smirivati situaciju. Razlog napada je čitanje Biblije. Naime, šest kršćana iz Irana u jednoj sobi su razmatrali Božju riječ. S njima su bili muslimani koji su se radi opstanka u Europi pretvarali da su konvertirali na kršćanstvo. Napadnuti kršćani to nisu znali. Jedan od njih je bio i radikalan te je ubrzo otišao po po ostale radikale i ubrzo se u sobi stvorilo 70 ljudi koji su željeli ubiti kršćane. ‘Iznenada  je iznad nas stajalo sedamdeset ljudi. Svi oni zahtijevali  su imali našu smrt – zbog Biblije.

Ima tu svega, od ubojstava do brutalnih tuča i sve samo zbog jednog i jedinog – Isusa. Dokumentacijski centar nesnošljivosti prema kršćanima u Beču  u svom izvještaju iz lipnja 2015. dokumentira 183 slučaja u odnosu na godinu prije kada ih je bilo 150, a riječ je o oskvrnjenju crkava, groblja, diskriminacije na radnom mjestu, uvredama, fizičkim ozljedama…..Francuska je u godinu dana imala 63 incidenta uništavanja crkve, nakon tog slijedi Njemačka s 20, Italija s 14 i Velika Britanija s ¸13 registriranih oskvrnjenja kršćanskih svetinja.

Direktor spomenutog centra Ellen Kryger Fantini pozvao je nacionalne i regionalne vlasti na bolju zaštitu kršćana u Europi, pogotovo onih učinjenih u azilima od strane muslimana koja su brojna i rijetko se registriraju a riječ je o ‘mrziteljima kršćana’ koji će uskoro biti primljeni u ‘tolerantni’ svijet, bez kazne i s vjetrom u leđa za nove napade na kršćane u kršćanskim zemljama.

Evo nekih posve bizarnih slučajeva koji otkrivaju da borba za kršćanske vrijednosti u današnje vrijeme znači suočiti se s progonom svijeta. Naime, tu nisu ubrojane zakonske promjene Europe koje zabranjuju molitvu, križeve i evangelizaciju na javnim mjestima, kao i prenamjenu Katoličkih crkava u đamije ili pak diskoteke….što samo dokazuje da ‘progonitelji’ imaju potporu zapadne ‘demokracije’!

Njemačka: demonstranti napadaju

Među napadima koji su se dogodili u Njemačkoj su slučajevi vandalizma, oskvrnjenje crkava i kapela, napadi ljevičara na roditelje koji su u Hamburgu prosvjedovali protiv seksualnog odgoja u školama, kao i na prosvjednike ‘Marša za život’ koji su su prosvjedovali za život, protiv abortusa. Kao netolerantni naravno, spominju se muslimanski turisti s Bliskog istoka koji kako kažu u centru, od Europe očekuju toleranciju na nesnošljivost prema kršćanima, jer je riječ o ‘vjerskim’ pravima.

Italija: Muslimanski izbjeglice bacili kršćane u more

U Italiji je  15 muslimanskih izbjeglica uhićeno jer su bacili dvanaest kršćana u Sredozemno more na putu iz Afrike u Italiju. Svi baćeni kršćani su mrtvi. Optuženice pristižu iz Senegala, Obale Bjelokosti, Malija i Gvineje Oni su zatvoreni u Siciliji i optuženi za ubojstvo s predumišljajem vjerske mržnje.

Švedska: napadaju i nemuslimani
U Švedskoj, nacionalni koordinator protiv nasilnog ekstremizma, Mona Sahlin, verbalno je napao kršćansku babicu u panel diskusiji zato jer je ona odbila sudjelovati u zločinu abortusa..  Sahlin je upozorena za prakticiranje svoje vjere na ekstreman način, iako se protiv nje navodno bori. 

Velika Britanija: Pastor pročitao stihove iz Biblije i više ne može raditi u zatvoru

Prema dokumentacijskom centru u Velikoj Britaniji,  u zatvoru kod seksualnih prijestupnika u svojoj propovijedi, pastor je pročitao tekstove iz Biblije koji osuđuju grijeh, a uključen je bio i grijeh homoseksualnosti. Bilo je to protiv zakona i više mu nije dopušteno raditi s prijestupnicima.

Austrija: Dobio otkaz jer je objasnio djeci Božić 

U Austriji, učitelj javnog vrtića u Beču  dobio je otkaz zbog navodnog kršenja neutralnog sustava uređnje po pitanju religija. Prema informacijama iz dokumentacijskog centra učitelj je objasnio djeci da kršćani na Božić slave rođenje Isusa Krista. Automatski je dobio otkaz. 

U “dokumentacijskom centru nesnošljivosti prema kršćanima”  dokumentirano je više od 1600 slučajeva diskriminacije protiv kršćana u Europi od 2005. godine., što je znak da veliki progoni tek dolaze. 

Ne boj se – Isus

Mrzi li vas svijet, znajte da je mene mrzio prije vas. Svijet bi vas volio kad biste pripadali njemu, ali ne pripadate mu jer sam vas ja izabrao iz svijeta. Zato vas svijet mrzi. Sjećate li se što sam vam rekao, da nije sluga veći od svojega gospodara? Pa ako su mene progonili, naravno da će i vas progoniti. Ako su slušali mene, slušat će i vas!  Svijet će vas progoniti zbog mojega imena jer ne poznaju Oca koji me je poslao. Da nisam došao i govorio im, oni ne bi bili krivi, ali ovako nemaju isprike za svoj grijeh. Tko mene mrzi, mrzi i mojeg Oca. Da nisam među njima činio djela koja nitko drugi nije mogao učiniti, ne bi bili krivi. A oni su sve to vidjeli, a ipak su zamrzili i mene i mojeg Oca. Time se ispunilo napisano u njihovu zakonu: “Mrzili su me bez razloga.’ Ali poslat ću vam Savjetnika, Duha Istine, koji dolazi od Oca i svjedočit će o meni. I vi ćete svima govoriti o meni jer ste bili sa mnom od početka.

Autor: Z. K.

ZADNJE VIJESTI