Započeo 26. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

Autor: D.B.

Sinoć je u Međugorju započeo 26. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju koji će tradicionalno trajati do 6. kolovoza a očekuje se oko 50 tisuća sudionika!

Važna karika je Međunarodni zbor i orkestar koji pjesmom animira program susreta. Zborom i orkestrom posljednjih 6. godina ravna prof. Damir Bunoza, a ovih dana članovi imaju intenzivne probe.  Prof. Bunoza je u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazao da je veliko zadovoljstvo kada vam pjevaju i sviraju sudionici iz 30 zemalja. A u orkestru i zboru je stotinjak ljudi: „Iako ima dosta obveza, sve se s radošću obavlja. Sve se radi kroz duhovnost, ples, pjevanje, a visoka je razina kvalitete zbora i orkestra.  Divim se ljudima koji dolaze ovdje pjevati 7 dana, nije lagano doći iz Italije, Koreje, Libanona, Portugala….To je ozračje koje se ne može nigdje ponoviti. Festivalski zbor i orkestar zauzimaju prvo mjesto u mome životu. Toliko je velika razlika u ljepoti, u duhovnosti, u pjevanju, za razliku od nekih drugih projekata koje volim“, rekao je za prof. Bunoza.

mladifest

Podsjetimo, Molitveni susret mladih pokrenuo je pokojni fra Slavko Barbarić 1990. godine, okupivši te godine stotinjak mladih, dva svirača s gitarom te nekoliko pjevača, a sve se održavalo u zelenom šatoru. Svake godine broj sudionika se povećavao, te brojem prerastao sva druga međugorska okupljanja.

Cijeli program možete pratiti OVDJE!

Autor:D.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.