ZAGREBAČKI SVEĆENIK U JEDNOJ REČENICI: Kako ćeš znati da djeluješ u Duhu Svetom! 

Autor: Vjera

Jednostavan i moćan znak da Duh Sveti djeluje u nama

U nedjeljnoj propovijedi u jednoj zagrebačkoj crkvi svećenik je izrekao rečenicu o kojoj mislim već nekoliko dana, pa sam je odlučila podijeliti s vama. Naime, upravo to, taj znak koji je on naveo da je znak djelovanja Duha Svetog u nama, ono je  što se u današnjem vremenu tako rijetko viđa i što ovome svijetu nevjerojatno nedostaje.

Između ostalog, taj svećenik je rekao: Onaj tko djeluje u Duhu Svetom, uvijek LJUBI prvi, i OPRAŠTA prvi.

Razmislimo, što bi se dogodilo kad bi svi vjernici zaista uvijek ljubili prvi, baš svakoga i opraštali prvi, baš sve? Čini mi se da bi taj svijet tada bio Kristov svijet, svijet Njegovih učenika.

Ovako, vidljivo je na svakom koraku, jedino što činimo prvi je skakanje na ‘krive’, proklinjanje, osuđivanje, razapinjanje, neopraštanje i da, upravo to je odraz svijeta u kojem živimo danas.

Zato i je tako teško.

No, probajmo usvojiti ovu zapovijed u samima sebi, pa vidjeti može li savršena Kristova ljubav koja uvijek prva ljubi i prva oprašta,  učiniti da nam bude bolje.

Ohrabrimo se i pokažimo tog čudesnog Isusa svima oko nas!




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.