(VIDEO) PAPA NAS POZIVA DA MU SE PRIDRUŽIMO: Molimo svi za jedinstvo kršćana!

Autor: Vjera

Pridruži mi se u molitvi, kaže papa

Papa Franjo nas poziva da kroz siječanj molimo za jedinstvo kršćana te za zajedničku djelatnu ljubav prema bližnjemu. Sveti Otac moli da se obnovi potpuno crkveno jedinstvo kako bi se ublažilo teškoće i izazove s kojima se susreće čovječanstvo. Donosimo Papin tekst u cijelosti:

Danas mnogi kršćani iz različitih crkvi zajedno rade kako bi služili čovječanstvu u potrebi: brane ljudski život i njegovo dostojanstvo, čuvaju stvoreno te se bore protiv nepravde. Ova želja da se ide zajedno, da se surađuje kako bi se pomoglo najslabijima i onima koji trpe, izvor je radosti za sve nas. Pridruži mi se u molitvi kako bi svi po svojoj molitvi i djelatnoj bratskoj ljubavi doprinijeli ponovnoj uspostavi crkvenog jedinstva u službi izazova s kojima se suočava čovječanstvo – stoji u poruci pape Franje.

Video pape Franje s engleskim titlovima možete pronaći ispod:

Radio Vatikan

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.