Novinar

VESELIMO SE Svijet ima 7 novih svetaca!

Autor: Z. K./Ika

Papa Franjo u nedjelju je kanonizirao novih 7 svetaca!

Nakon svečanog euharistijskog slavlja i kanonizacije sedmero svetaca, papa Franjo je kratko – u okviru podnevne molitve Angelusa – prvo nekoliko pozdravnih riječi uputio svima koji su došli na slavlje iz raznih zemalja, kako bi odali počast i poštovanje novoproglašenim svecima, posebno pozdravljajući službena izaslanstva Argentine, Španjolske, Francuske, Italije i Meksika.

Svetim su proglašeni Salomon Leclercq, Jose Sanchez del Rio, Manuel Gonzalez Garcia, Lodovico Pavoni, Alfonso Maria Fusco, Jose Gabriel del Rosario Brochero i Elizabeta od Presvetog Trojstva.
„Primjer i zagovor ovih svijetlih svjedokâ neka svakog od vas podupru u njegovom radnom okruženju i u službi koju obavlja, na dobro Crkve i građanskoga društva. Sutra je Svjetski dan borbe protiv siromaštva. Ujedinimo svoje snage, moralne i gospodarske, kako bi se zajednički uhvatili u koštac sa siromaštvom koje degradira, vrijeđa i ubija toliku našu braću i sestre, provodeći u djelo ozbiljnu politiku u korist obitelji i zapošljavanja. Djevici Mariji povjerimo svaku našu nakanu, pogotovo svoju upornu i iskrenu molitvu za mir”, rekao je papa Franjo u nagovoru uz molitvu Anđeoskog pozdravljenja.

Autor: Z. K./Ika
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.