Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vatikan otkrio što će posebni zaslanik raditi u Međugorju!

Autor: T. P.

"Misija nije protiv nikoga, nego je za hodočasnike", rekao je Burke

Sveti Otac Franjo imenovao Posebnog Izaslanika Svete Stolice za Međugorje u osobi Njegove ekselencije Mons. Henryka Hosera, SAC, poljskog Nadbiskupa, aktualnog Ordinarija Varšave – Praga, nakon čega je objasnio i čime će se točno on u Međugorju baviti. Kako je rekao, on neće imati doktrinalnu, već pastoralnu ulogu.

>>> PAPA O MEĐUGORJU? Gospa nije šefica poštanskog ureda koja svaki dan šalje drukčije pismo….’

Kako je priopćio tiskovni ured Svete Stolice, nadbiskup Hoser neće se baviti istražnim radnjama i ulaziti u pitanja ukazanja, koja su u nadležnosti Kongregacije za nauk vjere, nego mu je cilj saznati kakve su pastoralne potrebe tisuća vjernika koji dolaze na hodoćašća u Međugorje.

Vatikanski glasnogovornik George Burke kazao je da je slanje posebnog izaslanika odraz Franjine brige prema hodočasnicima.

“Misija nije protiv nikoga, nego je za hodočasnike”, rekao je Burke.

Svoje bi zaključle Hoser Papi trebao predati do ljeta.

Vatikansko doktrinalno istražno povjerenstvo o međugorskom fenomenu završilo je svoj rad prije nekoliko godina, ali Sveta Stolica njegove zaključke još nije objavila. Vatikan, međutim, ne može ignorirati da je Međugorje veliko okupljalište vjernika.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.