Tomislav Miletic/PIXSELL

Uzinić: Sv. Leopold Bogdan Mandić je primjerom pokazao kako živjeti

Autor: Hina

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako je važno da ta relikvija bude u središtu Županije budući da je upravo sv. Leopold Bogdan Mandić njezin zaštitnik

Dubrovački biskup Mate Uzinić rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku ususret skorom dolasku neraspadnutog tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u taj grad kako tu nije riječ o mrtvom tijelu jednog čovjeka nego o relikvijama jednog sveca, koji je svojim primjerom pokazao kako treba živjeti.

“Susret s relikvijama sveca je susret s onim koji nam svojim životom, svojim primjerom pokazuje kako i mi trebamo živjeti i, s druge strane, mi vjerujemo da nas on u tom nastojanju da tako živimo, naravno u našim konkretnim okolnostima, može svojim zagovorom pratiti i pomagati”, rekao je Uzinić .

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako je važno da ta relikvija bude u središtu Županije budući da je upravo sv. Leopold Bogdan Mandić njezin zaštitnik.

”Važno je da nakon Zagreba ta relikvija bude i u središtu naše Županije, posebno jer je sv. Leopold Bogdan Mandić zaštitnik naše županije. Naši ljudi su u većini vjernici, poštuju vjeru i tradiciju uopće i siguran sam da će i oni primiti s velikim zadovoljstvom ovu priliku da se susretnu sa svecem”, rekao je Dobroslavić.

Neraspadnuto tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića dočekat će se u subotu, 16. rujna oko 20 sati kraj predjela Hladnice, a potom se u procesiji ide do svetišta Gospe od Milosrđa gdje će tijelo biti izloženo. Organizirano je i bdijenje do 4 sata ujutro, kada počinje misa koju će predvoditi fra Mijo Šarčević, kapucin i gvardijan u Varaždinu. Mise u 7 te u 9 sati sati predvodit će don Robert Ćibarić, župnik sv. Mihajla na Lapadu, odnosno fra Marinko Šakota, župnik u Međugorju. U 11 satu misu predvodi mons. Mate Uzinić, a u 14 sati je svečani ispraćaj za Split.

Autor: Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.