Wikimedia Commons

Upoznajte kardinala Raymonda Burkea, Božjeg čovjeka kojeg mnogi ne vole zbog čvrstih stavova!

Autor: M.B.

Udruga Vigilare kao organizator cijelog događaja razmatra podizanje tužbe protiv nekih medija koji su proteklih dana klevetnički pisali o gostu Njegovoj Eminenciji kardinalu Burkeu.

U ponedjeljak u 19 sati održat će se svečano otvorenje TradFesta koje će svojim prisustvom uveličati glavni gost festivala kardinal Raymond Leo Burke, kao i Potpredsjednik hrvatske Vlade Davor Stier.

TradFest je godišnja međunarodna manifestacija tradicionalnih i konzervativnih lidera, mislilaca i aktivista koji svojim djelovanjem potiču uspostavu tradicionalnih i konzervativnih vrednota u Hrvatskoj i svijetu.

TradFest je festival tradicije i konzervativnih ideja nasuprot tzv. ‘naprednih’ i militantno-sekularnih ideja i politika koji su na nasilan i revolucionarni način pokušali zatomiti, kao što i danas nastoje uništiti, izvorne tradicionalne, konzervativne i kršćanske temelje kulture u Hrvatskoj, Europi i Zapadnom svijetu.

TradFest na proaktivan način želi potaknuti promišljanje i djelovanje, tj. reakciju na negativne ‘napredne’ pojave te potaknuti i promicati povratak na tradiciju, red i konzervativne vrednote.

Time će se ostvariti društveno okruženje koje će poticajno djelovati na obitelj i razvoj kreposti u civilnom društvu, politici i gospodarstvu. TradFest omogućuje širenje dobrih ideja te međusobno povezivanje i umrežavanje ljudi sa sličnim pogledima i vrednotama.

Udruga Vigilare kao organizator cijelog događaja razmatra podizanje tužbe protiv nekih medija koji su proteklih dana klevetnički pisali o gostu Njegovoj Eminenciji kardinalu Burkeu.

Kardinal Raymond Leo Burke rođen je 30. lipnja 1948. godine u Richland Centeru, u državi Wisconsin. Studije u pripremi za svećeničko ređenje pohađao je na Papinskome sveučilištu Gregoriana u Rimu (1971.–1975.), a za svećenika ga je 29. lipnja 1975. u bazilici Svetoga Petra u Rimu zaredio papa Pavao VI. Prva služba oca Burkea bila je služba pomoćnoga rektora katedrale Sv. Josipa Radnika u La Crosseu. Godine 1977. dobio je dodatnu dužnost poučavanja religije u srednjoj školi “Aquinas” u La Crosse. Godine 1980. Burke se vratio u Rim na studij crkvenoga prava na Papinskome gregorijanskom sveučilištu. Godine 1984. imenovan je moderatorom Biskupskoga ordinarijata i vicekancelarom biskupije La Crosse.




Godine 1989. Burke se vratio u Rim, gdje ga je papa Ivan Pavao II. imenovao braniteljem ženidbenoga veza Vrhovnoga sudišta Apostolske signature. Nakon petogodišnje službe Papa ga imenuje biskupom u biskupiji La Crosse 10. prosinca 1994. godine. Ivan Pavao II. zaredio ga je za biskupa 6. siječnja 1995. u Bazilici Sv. Petra te je 22. veljače 1995. postavljen u Biskupiju La Crosse. Biskup Burke imenovan je, zatim, 2003. g. nadbiskupom St. Louisa u Missouri. Papa Benedikt XVI. imenovao je nadbiskupa Burkea 2008. godine za prefekta Vrhovnoga suda Apostolske signature pri Svetoj Stolici. Na toj je dužnosti bio do 2014. godine. U Zbor kardinala uvršten je 20. studenoga 2010. godine. Imenovan je, zatim, članom Kongregacije za biskupe, Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, te Papinskoga vijeća za tumačenje zakonskih propisa. Od 2011. godine imenovan je za člana Vijeća kardinala i biskupa u Odsjeku za odnose s državama u Državnome tajništvu.

2014. je imenovan zaštitnikom Suverenog vojnog malteškog reda. Posljednjih godina se u Crkvi istaknuo kao jedan od ključnih prelata kada je riječ o obrani tradicionalnog crkvenog nauka, odnosno katoličke vjere.




Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.