U Francuskoj zabranili katoličkim časnim sestrama u habitu ići na plažu!

Autor: Z. K.

Nije ideja zabraniti burke, ideja je zapravo zabraniti javnu vjeru!

Zabrana burke, odnosno burkinija u nekim europskim zemljama poput Francuske i Austrije naišla je na odobravanje velikog broja ljudi koji pozdravljaju taj zakon zbog straha od terorizma koji se lagano proširio kontinetnom. Da, naravno, od samog početka upozoravalo se da  terorističke organizacije plaćene od zapadnih zemalja trebaju poslužiti kao svojevrsno oružje protiv vjere, u Europi doslovno protiv vjere u Krista. Malim, soroševskim koracima elita zakonima, izvanrednim stanjima u Europu dovodi  na mala vrata policijsku državu Richstaga. U zemljama komunizma su bar bili zadržani pro forma zakonima o nadgledanju građana, ovdje ni to. U Francuskoj je još u svibnju francusko Vijeće izglasalo revolucionaran zakon za Francusku, ali i za cijelu Europu.  zakon po kojemu je europska policija iznad prava svakog čovjeka, čime je sloboda Europljana naprosto zastrašujuće ugrožena. Tajne službe i policija bez ikakvog sudskog rješenja od prošlog tjedna mogu nadzirati građane u svim smjerovima, prisluškivati telefone, čitati e-mailove, lokalizirati mobitele, tajno snimati i u stanove postavljati prislušne uređaje. Osim toga, po prvi put u povijesti francuske, najviše sudsko vijeće nema više pravo, kao što je to dosad bilo, odlučiti kad do kad će mjere praćenja trajati. Dakle, svaki francuski i europski građanin izručen je bez zadrške represivnim organima gonjenja i prije nego što o tome odluči zakonodavac. I ne samo to. Pod krinkom straha od terorizma, potpirujući terorizam, oni idu toliko daleko da ljudima zabranjuju nositi odjeću koja pokriva cijelo tijelo – javno. To je pomalo i smiješno ako uzmemo u obzir da policija u Francuskoj u ovom trenutku tjera žene da se razgolite pred svijetom, što vjerujemo nije u skladu niti s ljudskim a kamoli s nekim drugim pravima, kao što je pravo na vjerovanje. No, čini se da se prava namjera ovog zakona uopće ne skriva u burkiniju, već kako to i obično biva u Kristu. Tako je zabranjeno i katoličkim časnim sestrama u habitu prošetati po plaži. I njih policija prisiljava da se razgolite ukoliko žele u blizinu mora.

Časne sestre koje žele nositi habit na plaži više nisu tamo  dobrodošle jednako kao i žene koje nose burkini – izjavio je  Rudy Salles, dogradonačelnik Nice,  južnog francuskog grada u intervjuu za BBC Radio te objasnio –  ‘Burkini na plaži je provokacija, religija i država potpuno su odvojeni. Religija je stvar svakog pojedinca, ali kod kuće i u crkvi, a ne na ulici , rekao je doslovce. Na pitanje novinara BBC, potvrdio je da se zabrana odnosi i na katoličke redovnice koje misle doći s habitom na plažu, piše Kath.net. Iz izjave dogradonačelnika koji kaže da je zabranjeno vjerovati na ulici, jasno je kao dan da je ovo samo jedan,  mali korak do potpune zabrane vjere, jer vjera nije nešto što možeš imati samo u crkvi, već je vjera život. Da se pod krinkom islamskog radikkalizma još i više širi strah od onog kršćanskog vidljivo je i golim okom, a čini se da kao što je i pisano kršćansku Europu očekuju novi progoni te novi, preinačeni komunizam. Samo ovoga puta sve začinjeno s lažljivim parolama slobode, jednakosti, mira i sigurnosti!

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.