screenshot

SVJEDOČANSTVA, LUCIFER I DRUGI KRISTOV DOLAZAK: Novi dokumentarac i knjiga o pitanjima koja će dotaknuti srca vjernika! (VIDEO)

Autor: T. Pšenko Miloš

"Svjetlo se suprotstavlja tami na jednoj duhovno-intelektualnoj razini u pravom ratu za duše, a sve nam se to odvija doslovno pod nosom. Neiskusna i naivna duša, koja ne prepoznaje znakove vremena, ne primjećuje da se na sve strane vodi rat za milijune duša; za njihov svjetona(d)zor i u konačnici za njihovo vječno spasenje", ističe teolog Dražen Bušić u samom predgovoru nove knjige, ukazujući time na temu kojom se djelo i bavi na 166 stranica.

Dvorana Milosrdnog Isusa u zagrebačkoj Župi Uzvišenja Svetog Križa u subotu navečer dupkom se napunila znatiželjnicima koje je privukao novi naslov knjige teologa i evangelizatora Dražena Bušića: “Apokalipsa – rat za duše” i “Božji čovik”. Riječ je o novoj knjizi te dokumentarnom filma kojima je zajednički nazivnik jačina Duha Svetoga i evangelizacija. Zašto je tome tako prvo možemo razmotriti na temelju filma “Božji čovik” čija je zagrebačka projekcija dotaknula srca svih okupljenih.

“Radnja dokumentarca BOŽJI ČOVIK kreće od osobnog svjedočenja čovjeka koji je bio ovisnik o heroinu, prati njegov životni put kroz smrtonosnu bolest, preko pokušaja suicida te vodi ka obratu koji se dogodio u Kući susreta Tabor. Njegovu obraćenju slijedio je obraćenje njegove obitelji. Boris i njegova supruga Dolores ne samo da su povjerovali u Krista, oni Mu već deset godina svim srcem služe! U Kaštel Novom su pokrenuli molitvenu Zajednicu sveti Leopold u kojoj su svoju novu duhovnu obitelj pronašli mnogi koji su i sami nekada bili na rubu društva: bivši narkomani, osuđivani kriminalci… Ukratko, riječ je o iznimnoj službi koja se temelji na zahvalnosti Bogu, a koja sada već dotiče stotine ranjenih i opterećenih. U filmu sudjeluju: Boris i Dolores Bašić, o. Branko Zebić, don Jure Vrdoljak, fra Ivan Matić te članovi Zajednice sveti Leopold”, opis je to koji je dokumentarcu dao sam autor, Dražen Bušić.

Jednostavnošću kompozicije, ali bogatstvom govornika čija svjedočanstva grade radnju nastaje dirljiv mozaik o nizu životnih priča koje je dotaknuo sam Bog. Kako mnogi od njih u filmu ističu, sve što se u njihovim životima dogodilo Božja je zasluga, iako su i sami u pokojim trenutcima mislili da su sami zaslužni za to što im se događa. Vrh svega je apsolutna spoznaja Božje ruke koja je iz života koji su visjeli o niti odnijela smrtonosnu bolest, ovisnost o drogi, alkoholu, depresiju, obiteljske probleme, pa i običnu nesanicu. Protagonist filma, Boris Bašić i njegova supruga Dolores okosnica su radnje koja je satkana od još nekoliko svjedočanstava, a opet povezanih s njihovim osobnim i molitvenom zajednicom sv. Leopold koju su osnovali. Što im je sve Bog providio, čiji su glas čuli pri samom osnivanju molitvene zajednice, što im se dogodilo na susretima u Taboru i kako su se izvukli iz osobnog pakla zaista vrijedi pogledati u ovom nenametljivom, a tako dirljivom dokumentarnom filmu.

Autor dokumentarca u ovom je evangelizatorskom susretu predstavio i svoju novu knjigu, “Apokalipsa – rat za duše”. Knjiga je satkana od 40 + 1 članka koji progovaraju o pitanjima o kojima se mnogi današnji autori vjerskog štiva ne odvažavaju tako otvoreno pisati.

“U svakoj svetoj misi svečano kličemo: ‘Tvoju smrt Gospodine naviještamo, Tvoje uskrsnuće slavimo, Tvoj slavni dolazak iščekujemo’, a koliko često i koliko iskreno doista mislimo da će Isus doći baš za našega života?” pitao je evangelizator Bušić okupljene i dobio niz različitih odgovora. Doista, mnogu su od nas nesigurni i povremeno zaista trebaju poticaj da žive svoju vjeru onako kako je dostojno, a na to je ukazalo i nekoliko drugih poticajnih misli ovog teologa. “Da se dogodi navještenje da Isus dolazi za 24 sata, što biste radili?”, također je jedno od pitanja koje je razgalilo atmosferu susreta. I dok bi neki molili, ispovijedili se, boravili sa svojom obitelji, pripremili lijepu odjeću ili čak pripremili nešto ukusno za objed, poanta do koje je publika došla u razgovoru s Bušićem je – evangelizacija, širenje Božje riječi, širenje Istine koje je svijetu danas tako potrebno, uz čisto srce vjernika, svjedočanstva i zajedništvo. Knjiga “Apokalipsa – rat za duše” upućuje na to da svatko od nas pogleda u svoje srce – je li ono spremno za dolazak Isusa. “Crkvo – pripremi se za Drugi Kristov dolazak!” jedan je od intrigantnih članaka ove knjige u kojoj se pročitati mogu i teme poput “Gdje završavaju duše abortirane djece”, Kakvi su to vjernici koji prostače, psuju i proklinju?”, “Što činiti s predmetima koji su služili u okultne svrhe?”, “Lažnjaci – zavodnici i prevaranti među nama”, “Čemu služe čudesa? Postoje tri velika razloga!”, “Tko ili što je David Icke?”

Što se tiče tema o kojima se danas možda (pre)malo govori, sam autor na promociji je uz nekoliko pošalica naglasio da knjiga dosta govori i o – vragu. Ne u cilju plašenja vjernika, već osvješćivanja  i ukazivanja na duhovnu stvarnost. Zavirimo li u sadržaj knjige, ta se tema nazire u nekim od sljedećih poglavlja: “Sotona u katehezi Benedikta XVI.”, “Tko je bio Lucifer prije pada i kako je postao sotona?”, “O egzorcizmu ‘iz prve ruke'”, “Ukleta mjesta u Hrvatskoj i kako ih osloboditi”, “Što je Lucifer radio u Nebu? Bio je voditelj slavljenja”…

Tekstovi koje je Bušić satkao u ovo djelo prvotno su objavljeni u Večernjakovoj blogosferi (2010. – 2012.), na portalu dnevno.hr (2012. – 2016.) te na internetskoj stranici Snaga za život. U knjigu su povezani čineći smislenu cjelinu, izmijenjeni i nadopunjeni, a od tema pogrešaka koje činimo mi vjernici, lažnih proroka, pitanja drugog Isusova dolaska koji sudeći prema znakovima nije daleko, zaštiti ljudskog života od začeća sigurno će svatko pronaći nešto za sebe.

Cijena knjige je 60 kuna, a do knjiže možete doći kontaktom na stranici www.snaga-za-zivot.hr

Autor: T. Pšenko Miloš

ZADNJE VIJESTI