Sveta Marta: Zaštitnica domaćica, kuharica, konobarica, hotelijera, samaca…

Autor: M.B.

Molite se sv. Marti.

Spomendan svete Marte se slavi 29. srpnja, a poseban nam je uzor u posvećivanju svoga života i života drugih kroz najobičnije svakodnevne kućanske poslove, koji itekako mogu biti i obično jesu, ako im se pristupa kako treba, izvor velikog životnog zadovoljstva i darivanja drugima. Zaštitnica je domaćica, kuharica, konobarica, hotelijera, pralja, samaca, slikara, kipara…

Kao vrijedna kućedomaćica s mnogo brige i pažnje ugostila je i posluživala Krista Gospodina, o čemu piše sveti Luka u svojem evanđelju. Isusu su Marta, Marija i Lazar bili naročito dragi prijatelji pa je na poziv sestara i nakon razgovora s Martom uskrisio mrtvoga Lazara.

Prema predaji Marta je bila jedna od prvih misionarki na području južne Galije (današnji Marseille, Francuska). Preminula je oko godine 80. Jedna provansalska legenda priča kako je Marta znakom križa i blagoslovljenom vodom ili tamjanom ne samo onemogućila zmaja koji je ubijao ljude u gradu Tarasconu, već ga je vezala svojim pojasom i bacila u rijeku Rhone. Ta stara legenda svjedoči o Martinoj ljubavi prema svim stvorenjima.

Molitva sv. Marti

Devet utoraka moli se sv. Marti dok gori blagoslovljena svijeća..Ova molitva je toliko snažna da će ti prije kraja devet utoraka biti poklonjeno ono što moliš koliko god to bilo teško.

MOLITVA:
O Sveta Marto, ti prekrasna,uzimam pribježište u tvojoj pomoći uzdajući se u tebe da ćeš mi pomoći u nevolji i podržavati me u mojim iskušenjima. Kao zahvalu obećavam ti da ću svuda raširiti ovu molitvu. Tješi me u mojim brigama i teškoćama, ponizno te molim.

Da uz veliku radost koja ti je ispunila srce,kad si u svom domu u Bethaniji pružila utočište Spasitelju svijeta..Molim pomoli se za mene i moju obitelj da sačuvamo Boga u svojim srcima i da zavrijedimo dobijanje lijeka protiv svog siromaštva,a prije svega od one brige koja me trenutno pritišće(kažete za što molite)..




Molim te spasiteljice u svakoj nevolji pobijedi teškoće kao što si pobijedila zmaja sve dok ti nije ležao pod nogama.

* IZMOLI: OČE NAŠ – ZDRAVO MARIJO – SLAVA OCU

Tri puta kaži: Sveta Marto, moli za nas.




O sveta krvi, strujo života, strujo snage, strujo ljubavi, ozdravi me, posveti me, spasi me. Amen.

Savršeno pokajanje: Predragi Isuse, moj božanski Spasitelju, umro si na križu iz ljubavi prema meni. Silno mi je žao što sam te vrijeđao, na tvoju ljubav uzvraćao svojim grijesima, smiluj mi se.

Dobrostivo mi oprosti i pomozi da nadalje odbijam svaki grijeh, a tebe ljubim svim srcem i dušom. Amen.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.