Novinar

SNAŽNA PORUKA IZ VATIKANA O MEĐUGORJU: Papa Franjo poslao blagoslovljenu krunicu vidjelici Mariji!

Autor: Z. K.

Krunica kao znak povjerenja pape Franje u međugorske vidjelice!

Već duže vrijeme pogotovo mediji u Hrvatskoj žele hrvatskoj javnosti podvaliti priču da Katolička crkva i papa ne podržavaju Međugorje te da Međugorje ne žele priznati kao svetište. Pri tom se namjerno izbjegava vrlo važna informacija, a to je činjenica da se Vatikan ne može izjasniti o međugorskim ukazanjima sve dok ona traju, stoga glasine da je Sveta Stolica protiv Međugorja nisu ništa drugo nego puke masonske podvale koje za cilj imaju brojnim vjernicima  ugraditi sumnje prema međugorskim objavama i ukazanju koje samo po sebi donosi toliko ploda da službena potvrda ni nije prijeko potrebna.

No, papa Franjo unatoč tome što ne može javno niti podržati niti odbaciti ukazanje jer se ukazanja još događaju ipak preko vidjelice Marije šalje vrlo važnu poruku o Međugorju. Naime, Papa Franjo poslao je krunicu vidjelici Mariji Pavlović Lunetti.  Vidjelica Marija tako odbacuje glasine iz medija da se Vatikan negativno izjasnio po pitanju međugorskog fenomena te kaže: ‘Sve je namješteno i glasine dolaze iz medija. Dobila sam krunicu od pape Franje prošlog tjedna’, piše medjugorje.info.

Marija je ispričala za talijanski portal Medjugorje tutti i giorni, kako je vatikanski svećenik došao u Međugorje netom poslije susreta s papom Franjom koji mu je dao krunicu te je o tome obavijestio i papu: ‘Sveti Oče, idem u Međugorje gdje ću se susresti s vidjelicom Marijom, mogu li joj ovo dati od Vas?’ – I Otac je odgovorio ‘da, može.’

Nakon čega je svećenik došao u Međugorje te dao Mariji krunicu, a zatim joj je ispričao o susretu sa Svetim Ocem. Marija je potom pokazala novinaru krunicu s papinskim grbom. Nalazi se pored drugih uokvirenih krunica od kojih je, kako je rekla, jednu dobila od pape Sv. Ivana Pavla II., a jednu drugu od pape Benedikta XVI.

Glasine da će Vatikan zabraniti širenje Gospinih poruka i dalje kruže. Vijesti iz hrvatskih medija o tome izvještavaju od lipnja a nešto ranije krenule su u Italiji, da se Vatikan izjasnio protiv ukazanja. Ne preostaje ništa drugo nego u molitvi strpljivo čekati odluku i svjedočiti Gospine poruke životom.

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.