Davor Puklavec/PIXSELL

Simona upozorila vjernike: Halloween je poganski praznik i zapravo znači ‘Pobjeda pakla’!

Autor: dnevno.hr

"Zašto se onda čudimo kada nam se događa zlo, ako ga sami svojom voljom i više nego često prizivamo", napisala je Simona.

 

Bivša manekenka i pjevačica Simona Mijoković pred slavlje Noći vještica na svom je Facebooku upozorila na 31. listopada, odnosno Halloween te sve vjernike pozvala na molitvu i upozorila na opasnosti ovog poganskog praznika.

“Noć vještica ili Halloween poganski je praznik koji bi značio: HELL – pakao i WEEN od korijena WIN što znači pobijediti, a to znači: Pobjeda pakla.

31. listopada je važan datum za ezoterizam (ezoterija (grč. ezotheo – „nutarnji“) skup je učenja i znanja koja se bave proučavanjem zakonitosti vidljivih i nevidljivih svjetova tj. žele čovjeka dovesti do metafizičke spoznaje) koja to ovako definira:

„Vraća se Veliki Sabba četiri puta godišnje… Samhain = keltski knez mrtvih i knez tame) Halloween koji je možda najdraže slavlje… najmagičniji je dan u čitavoj godini, on je Nova godina svega ezoteričnoga svijeta“.

A svijet okultnoga definira ga sljedećim riječima: „To je najvažnije slavlje sljedbenika Sotone“.

Tako je datum jedne važne svetkovine u kršćanskoj kulturi ušao i u kalendar okultizma, ali i u naše domove.

„Noć vještica” ili običaj o kojem govorimo potječe iz davne keltske i poganske religije i od njihovih svećenika – druida. Taj poganski krvavi obred odvijao se posljednje noći u listopadu. Tada su druidi ubijali djecu i prinosili ih kao žrtve svom bogu mrtvih.

Ukoliko jedna obitelj ne bi sama dobrovoljno druidima predala svoje djetešce, oni bi ubijali ostale članove obitelji. Danas, nakon nekoliko tisuća godina, čini se isto to, u čast boga mrtvih (sotone) ubijaju se i žrtvuju djeca. Diljem svijeta obilježava se dan boga mrtvih i velik broj ljudi nesvjesni da nije samo maska ono što čini taj dan, u tome sudjeluje. Zašto se onda čudimo kada nam se događa zlo, ako ga sami svojom voljom i više nego često prizivamo”, napisala je Simona.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI