RAZAPETI KRŠĆANI O KOJIMA SE ŠUTI: ‘Ako voliš tog psa Isusa, umrijet ćeš kao i on!’

Autor: Z. K.

Iako je i službeno zločin nad kršćanima priznat kao genocid, apsolutno nitko na ovom svijetu ne čini ništa da bi spriječio ove progone, progone kršćanskih mučenika novog doba.

Godinama se skrivala istina o progonjenim kršćanima u tolikoj mjeri da je razapinjanje na križ zbog vjere u Isusa krista u 21. stoljeću postala normalna pojava na Bliskom istoku o kojoj nitko ne izvještava.

Terorističke organizacije posljednjih godina u Sjevernom Iraku poubijali su mnoge kršćane zbog vjere, a svjedočanstva koja je zabilježila organizacija ‘Savez za slobodu’ pokazuju da je mržnja prema Isusu nesnošlljiva.

Mirijam je tako ispričala kako je izgubila brata. Teroristi su upali u njegovu kuću u Mosulu te mu rekli: ‘Mi ćemo te razapeti ako voliš tog psa Isusa Krista. Ako voliš tog psa umrijet ćeš kao i on. Njezin brat nije želio zatajiti Isusa, pa je kako priča njegova sestra, prvo mučen 5 sati  pred očima njegove supruge i djeteta. Nakon toga pribili su mu ruke na podne daske, od kojih su sastavili križ i podigli ga – sve to pred njegovom obitelji koja je nakon tog događaja s djecom pobjegla u Europu.

Još jedan član organizacije, Esam izvijestio je kako je njegov brat razapet u Iraku. Teroristi su, tvrdi, uhvatili brata i prisiljavali ga da pljune na Isusa rekavši mu: ‘Budi siguran da ćeš umrijeti kao i on ako ga se ne odrekneš’. Nakon što je odbio, razapet je zbog imena Kristova.

Karlus, 29-godišnji kršćanin iz Batnaye u Mosulu opisao je kako je 2014. godine bio mučen sedam tjedana jer nije želio odustati od Isusa. U trenutku kad su upali teroristi u njegov dom on je bio s ocem koji je invalid. Oteli su ga, rezali mu tijelo, a na rane su mu sipali sol. Posvjedočio je i kako su ga spolno zlostavljali a u najgorem trenutku tvrdi da su ga zavezali za križ i okrenuli križ naopako kako bi iskrvario. Svjedoči da je naposljetku uspio pobjeći i predati zahtjev za azilom u Jordanu.

Organizacija za ljudska prava dokumentirala je ove slučajeve i  i oni su dostavljeni UN-u. Iako je i službeno zločin nad kršćanima priznat kao genocid, apsolutno nitko na ovom svijetu ne čini ništa da bi spriječio ove progone, progone kršćanskih mučenika novog doba. Naprotiv, Vlade svijeta potpiruju i terorizam i antiterorizam istovremeno dok kršćani umiru u najtežim mukama, piše Kath.net!

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.