redovnice

RASPLESANE REDOVNICE ODUŠEVILE POZIVOM na mjesto gdje će se 600 tisuća mladih okupiti za ISUSA!

Autor: Z. K.

Kad slaviš Isusa to izgleda, rasplesano, neopterećno i sjajno! Bravo za redovnice!

Svjetski dan mladih događaj je u organizaciji Katoličke Crkve, koja okuplja mlade ljude iz cijelog svijeta na susretu s papom kako bi bili uz Isusa. Ovu ideju pokrenuo je papa Pavao VI., koji je organizirao prvi veliki susret s tisućama mladih u Rimu 1975. godine. Godine 1995. papa Ivan Pavao II. ponovno je oživio susrete mladih vjernika, kada se u Manili na Filipinimaokupilo više od pet milijuna mladih.

Ove godine oko 600 tisuća sudionika prijavilo se za Svjetski dan mladih koji će se od 25. srpnja do 1. kolovozaodržati u Krakovu. Putem službene mrežne stranice prijavilo se više od tri tisuće skupina mladih iz 157 država. Najviše je prijava, njih oko 83 tisuće iz Italije, slijedi 40.000 sudionika iz Francuske, te 32.000 iz Španjolske. Središnji je događaj Svjetskog dana mladih, misa s papom Franjom, a na kojoj organizatori očekuju oko dva milijuna vjernika. Za svoga posjeta Poljskoj Sveti Otac posjetit će i marijansko svetište Čenstohovu i nekadašnji koncentracijski logor Auschwitz-Birkenau.

Već je završena izgradnja pozornica u parku Blonia i na Campus-u Misericoria“ gdje će papa Franjo predvoditi neke od glavnih događanja. Jednostavnog su izgleda sa slikom Milosrdnog Isusa koji je u središtu oba oltara a s lijeve strane su slike svetog Ivana Pavla II. i svete Faustine Kowalske, koji se smatraju „apostolima milosrđa“

Ovu  pozivnicu  za svjetski dan mladih o kojoj svi govore za vas osmislite rasplesane  redovnice koje nam dočaravaju slavlje koje nas očekuje! Pogledajte i podijelite ovo svjedočanstvo vjere!

Autor: Z. K.

ZADNJE VIJESTI