PRVI PAPA KOJI SE FOTOGRAFIRAO: Ovo je 5 najranijih fotografija jednog pape ikad!(FOTO)

Autor: Z. K.

Volio se fotografirati!

Blaženi papa Pio IX. zanimljiv je i po tome jer je on prvi papa koji se ikada fotografirao, sredinom 19. stoljeća u početku razvoja fotografije.  Godine 1846.  Pio IX.  izabran je za papu i nije imao prigovora na novi način predstavljanja njegove svetosti, naprotiv on se vrlo često fotografirao.Točan datum i izvor ovih fotografija nije poznat ali se smatra da je riječ o prvim fotografijama jednog pape ikad.

papa pio 1

papa pio 2

papa pio 3

papa pio 4.

papa pio 5

Papa s najdužim pontifikatom




On je bio papa s najdužim pontifikatom u povijesti (izuzimajući svetog Petra, čija se dužina pontifikata ne može sa sigurnošću utvrditi). Naime, bl. Pio IX. proveo je na mjestu pape čak 31 godinu, 7 mjeseci i 23 dana, čime za više od 5 godina nadmašuje sljedeći najduži pontifikat – onaj bl. Ivana Pavla II. od 26 godina, 5 mjeseci i 18 dana.

 




Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.