Wikimedia Commons

Pročitajte što je papa Franjo poručio Donaldu Trumpu!

Autor: IKA/dnevno.hr

U nedjelju je papa Franjo rekao da neće donositi mišljenje o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu sve dok ne bude imao priliku vidjeti na koji način će se provoditi njegova politika

Papa Franjo uputio je poruku 45. predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu J. Trumpu, povodom njegova ustoličenja u Bijeloj kući:

„U povodu Vašeg ustoličenja za četrdeset i petog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, upućujem vam svoje srdačne čestitke i jamčim svoje molitve da Vam Svemogući Bog udijeli mudrost i snagu u obnašanju Vaše visoke službe.

U vrijeme kad se naša ljudska obitelj suočava s teškim humanitarnim krizama koje zahtijevaju dalekovidne i složne političke odgovore, molim da Vaše odluke budu vođene bogatim duhovnim i etičkim vrijednostima koje su oblikovale povijest američkog naroda i zauzimanje vašeg naroda oko unapređenja ljudskog dostojanstva i slobode u svijetu.

Neka se pod Vašim vodstvom ugled Amerike i dalje mjeri prije svega njezinom brigom za siromašne, odbačene i one u potrebi koji, poput Lazara, stoje pred našim vratima.

S tim osjećajima, molim Gospodina da Vama i Vašoj obitelj, i čitavom voljenom američkom narodu, udijeli svoje blagoslove mira, sloge i svakog materijalnog i duhovnog napretka”, kaže se u poruci novom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koju je 20. siječnja objavio Tiskovni ured Svete Stolice.

U nedjelju je papa Franjo rekao da neće donositi mišljenje o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu sve dok ne bude imao priliku vidjeti na koji način će se provoditi njegova politika.

Papa  je i upozorio Europljane na populizam te dodao  da se ne smiju ponoviti pogreške iz tridesetih godina prošlog stoljeća kad su se okrenuli “spasiteljima” kako bi se riješile ekonomske i političke krize koje su jedino mogle završiti u ratu.




Autor:IKA/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.