Nel Pavletic/PIXSELL

PORUKA NABISKUPA DEVČIĆA ZA KORIZMU: ‘Neka vam ovo bude milosno vrijeme duhovne obnove, rasta u zajedništvu međusobno i s Bogom’

Autor: IKA

I mi smo dužni jedni drugima biti primjer i potpora na putu obnove i obraćenja

Broj četrdeset čest je u Bibliji – i u Starome i u Novom zavjetu. Korizma, ili četrdeset dana priprave, vrijeme je “potrebno za čišćenje od grijeha i od pogrešnih predodžbi o Bogu, vrijeme oslobađanja od nutarnjeg i vanjskog ropstva”. Simbolizira i “vrijeme kušnje i pobjede nad kušnjom, vrijeme opredjeljenja za Boga ili njegova protivnika, s jasnim pozivom da odlučno slijedimo Isusovo ne đavlu i njegovu zavođenju te se bez kolebanja stavimo na Božju stranu”, ističe riječki nadbiskup Ivan Devčić u korizmenoj poruci.

Isus nam svojim primjerom pokazuje što nam je činiti za vrijeme korizme i inače u životu. Po uzoru na njega dužni smo posvetiti se molitvi i postu, druženju i hodu s njime. Pozvani smo “susresti se sa sobom i ojačati za što bolje izvršavanje svojih svakodnevnih dužnosti i svog životnog poziva. Korizma je, naime, vrijeme sabranosti i intenzivnije molitve, bilo osobne, bilo zajedničke, posebno obiteljske, kao i vrijeme posta i odricanja, ali i čitanja, slušanja i razmatranja Božje riječi”, ističe nadbiskup.

I mi smo dužni jedni drugima biti primjer i potpora na putu obnove i obraćenja. “U tom smislu želim svima, braćo i sestre, da vam korizma bude milosno vrijeme duhovne obnove, rasta u zajedništvu međusobno i s Bogom, oslobađanja od svega što vas porobljava, prilika za uskrsnuće na novi život s Bogom i za radosni hod ususret Gospodinu. Vrijednosti su to za koje se isplati boriti i trpjeti”, zaključuje nadbiskup.

Autor:IKA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.