POČELO JE: Kršćani zbog glasne molitve izbačeni iz crkve, da ne povrijede migrante!

Autor: Z. K.

Crkva pružila migrantima utočište, a oni počeli uvoditi svoja pravila!

Zamislite samo situaciju u kojoj kao kršćanin dobijete utočište u nekoj đamiji ili pored nje, te da zamolite muslimane da budu tiši u svojoj molitvi jer to vama kao kršćanima ne odgovara? Zamislite to? Bi li vas poslušali? Vas nevjernike? Obrnuta situacija dogodila se u Italiji. Jesu li muslimanski izbjeglice već počeli kršiti prava kršćana da slobodno i otvoreno prakticiraju svoju vjeru? Legitimno je to pitanje ne samo zbog ovog, već zbog masu slučajeva koji su samo odjednom zapljusnili cijelu Europu. Naime, kršćani u Italiji, točnije župljani župe sv. Antuna su zgroženi jer su zamoljeni da mole u tišini zbog afričkih imigranata muslimanske vjeroispovijesti koji privremeno borave u prostorijama crkve. Neki migranti su se naime žalili na preglasnu molitvu svete krunice, pa su volonteri Caritasa zamolili vjernike da ne mole na glas jer se boje kako će ta molitva uvrijediti muslimane koji tamo borave. Tada je jedna žena istupila i zamolila župnika da migrante premjeste na neko drugo mjesto kako bi ona mogla krunicu moliti glasno, no tada je župnik osobno ispratio vjernike do druge crkve, odnosno izbacio ih.

Kršćani su jednostavno ostali u šoku kad su shvatili da su istjerani iz svoje crkve zbog molitve što samo znači da će se malim koracima zabranjivati glasno i javno kršćanstvo, odnosno da slijedi suptilan progon kršćana, pogotovo onih koji javno ispovijedaju svoju vjeru. Hoće li kršćani opet u katakombe?, pitaju se brojni vjernici komentirajući ovaj slučaj!

Grad na sjeveru Italije, Ventimiglia od 55.000 stanovnika nedavno je preplavljen stotinama migranata, a gradonačelnik ovog grada kaže da je situacija posve neodrživa, pogotovo financijski jer grad više nema novca za pokrivanje njihova smještaja. Također, ljudi su nakon ovog događaja u strahu, ni na ulice ne izlaze, jer tvrde, ako su nam zabranili moliti, čini se da mogu što žele jer se očito iz nekog razloga svi njima podređuju, pa čak i crkva koja bi prva trebala stati u obranu vjere svog naroda.

Zaista, ne znamo kako crkva (na sreću ne cijela, nego pojedinci) misli evangelizirati ljude ukoliko će radije ugasiti molitvu nego se zamjeriti muslimanima! Je li to strah, izdaja, ili mudrost – zaključite sami!

Mi samo znamo da Isus kaže: ‘A tko god zaniječe mene pred ljudima, zanijekat ću i ja njega pred Ocem svojim koji je na nebesima.’ (Mt. 10,33; Lk 12,9)

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.