Marko Prpic/PIXSELL

Pater Ike o izborima u SAD-u: Bog će nas pitati za Ameriku

Autor: Dnevno.hr

Sve što se događa bilo gdje u svijetu, i mene se tiče, ističe i upozorava Pater Ike Mandurić.

Pater Ike Mandurić na svojem je Facebook profilu objavio status u kojem je objasnio zašto se današnji američki predsjednički izbori tiču svih nas.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Moji vršnjaci, pa i oni mlađi, sjetit će se: dok je bjesnio rat nekim Hrvatskim krajevima, bilo je onih koji su, daleko od ratišta, zaboravljali kako je to i njihov rat, i naivno likovali što se ne radi o njihovom domu i gradu. Ali bilo je i onih koji su shvaćali da je svaki rat u Hrvatskoj, i njihov rat.

I dok je Bjesnio rat Herceg-Bosnom, i za vrijeme napada Turskog carstva na Europu, opet je bilo i sebičnih slijepaca koji su se bavili sami sobom, i onih koji su na svako tursko komadanje Europe gledali kao na komadanje vlastitoga tkiva.

Sve što se događa bilo gdje u svijetu, i mene se tiče.

Danas su u Americi izbori. I to je moj rat. Sudbina Amerike, ne samo da je sudbina moje braće i sestara, nego, i objektivno se tiče svih nas. Svatko to mora proživljavati i kao nešto što je i njegova osobna stvar. Amerika je i zemlja plemenitih ljudi, vjernika, i to daleko više nego Zapadna Europa. Ako ondje zavlada zlo, svi mi, cijeli svijet, silno puno gubimo.

Svima nama treba i znači Božja prava Amerika!
Svatko tko je i malo duhovan, osjeća kako ovoj velikoj i važnoj zemlji, danas treba, Božja milost – a to znači: i naša pomoć!

Molitvena. Ne možemo glasovati. Ali možemo danas moliti. Danas, ne sutra! I zavapiti Bogu: Bože, pomozi mojoj Americi! Čuvaj je! I daj da bude vjerna onom svom načelu: IN GOD WE TRUST!

Neka bude volja Tvoja!”

Autor: Dnevno.hr