PAPA NIKAD JASNIJI Žene nikad neće biti svećenice! Politika prihvaćanja toliko migranata je ‘nenormalna’!

Autor: Z. K.

'Politički će netko platiti situaciju u kojoj zemlje primaju više migranata nego što ih je moguće integrirati', rekao je papa Franjo i time također šokirao pristalice Soroševe ideje 'otvorenih vrata' !

U već tradicionalnim razgovorima u avionu poslije nekog putovanja, papa Franjo do sad je dao neviđen broj izjava koje su se koristile kao propaganda za određene strukrure društva i to u toj mjeri da su mnogi zaključili da je pametnije da papa Franjo ne daje izjave u avionu, s obzirom na to koliko se one krivo prenose i interpretiraju.
Ovoga puta, na povratku iz Švedske papa Franjo iznenadio je jasnim odgovorima u kojima nema mjesta ‘krivom shvaćanju’.
Naime, s obzirom da ga je u Švedskoj među ostalima primila i čelnica Luteranske Crkve koja mu je u Švedskoj priredila dobrodošlicu, a bila je žena, novinarka je papu Franju upitala ga misli li da bi Katolička Crkva u narednim desetljećima mogla dopustiti ređenje žena.

Papa Franjo je oslonivši se na dokument svetog pape Ivana Pavla II. iz 1994. odgovorio kako je svećenstvo u Katoličkoj crkvi rezervirano samo za muškarce i da će tako ostati. Na to je novinarka na jedan posve neprimjeren način pitala papu Franju je li njegova odluka konačna i postoji li mogućnost da se stav Crkve promjeni s godinama. ‘Jel’ baš zauvijek’, upitala je novinarka, a papa Franjo je na to odgovorio da da, ne ostavljajući prostora špekulacijama. Time je papa Franjo obranio dogmatski autoritet Katoličke Crkve čime je podosta šokirao liberale koji smatraju da Crkva mora u svemu pa i u dogmama biti spremna na promjene.

No, razgovor s papom tu nije stao. Papa je po prvi puta osudio i masovne imigracije u Europu rekavši da je takva politika širom otvorenih vrata nesmotrena te da će netko to politički platiti.

‘Politički će netko platiti situaciju u kojoj zemlje primaju više migranata nego što ih je moguće integrirati’, rekao je papa Franjo i time također šokirao pristalice Soroševe ideje ‘otvorenih vrata’ s obzirom na to da baš te strukture tvrde kako je papa Franjo najveći zagovornik otvorenih vrata.

Pri tom zaboravljaju da i Papa Franjo radi razliku između izbjeglica kojima je potrebna ruka milosrđa i migranata koji u velikoj mjeri naseljavaju europski kontinent zbog čega se samanjuje mogućnost integracije, a povećava se opasnost od islamizacije!

Autor: Z. K.