‘PAPA NE POZNAJE STRAH’: Otputovao u Egipat pod zaštitom Gospe!

Autor: Vjera

Posjet Egiptu odvija se pod velikim mjesrama sigurnosti

Iako su islamski teroristi u glavnom gradu Egipta učinili krvoproliće na Cvjetnicu, te pobili 40 kršćana, i iako je to bio jasan znak papi Franji da ne dolazi tamo, Sveti Otac je kako je i planirao  otputovao u Egipat. Dolazak Svetog Oca u Međunarodnu zračnu luku, u Kairu, se očekuje oko 14 sati. Papa će u Egiptu održati pet govora od kojih će tri biti danas. Prvi govor će održati na Međunarodnoj mirovnoj konferenciji, zatim drugi, Egipatskim Vlastima te govor prigodom posjeta patrijarhu Tawadrosu II. Za sutra su predviđeni propovijed na svetoj misi, na stadionu i nagovor koji će Papa održati pri susretu s klerom, redovnicima, redovnicama i bogoslovima.

Isusovac Samir Khalil jedan je od vodećih stručnjaka za muslimansko-kršćanski dijaglog te je bliski suradnik pape Franje, svjedoči da je čak i on bio malo skeptičan oko puta pape Franje u Egipat. Kao rođeni Egipćanin poznaje situaciju u Egiptu jako dobro. Zbog nedavnog napada i ubojstva koptskih kršćana, posjet pape Franje događa se pod velikim mjerama sigurnosti.

Uoči puta Samir je rekao: Za papu Franju alternativa ne postoji, on mora u Egipat. Franjo vam uopće ne poznaje strah. Egipatsko vodstvo će učiniti sve da ga zaštite, to je stvar nacionalne časti. Franjo u Egipat želi jer već dugo vremena želi poboljšati odnose između Katoličke crkve i islama.

Papa Franjo je ovaj svoj put u Egipat posvetio Gospi pa je uoči svog odlaska u Egipat, po svom običaju, svratio u baziliku Svete Marije Velike, pomoliti se pred Djevičinu ikonu „Spas rimskog naroda“.

 

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.