Twitter

PAPA FRANJO MLADIMA: Chatanje neka vam bude molitva, a evanđelje GPS!

Autor: A.P.

Sveti Otac je na golemom Polju milosrđa, Campus Misericordiae, slavio završnu misu s oko 2,5 milijuna hodočasnika na kraju višednevnog katoličkog festivala mladih.

U nedjelju je u Krakovu papa mladima cijelog svijeta neka im u životu molitva bude ‘chatanje’, a evanđelje njihov GPS, prenosi AFP.

Sveti Otac je na golemom Polju milosrđa, Campus Misericordiae, slavio završnu misu s oko 2,5 milijuna hodočasnika na kraju višednevnog katoličkog festivala mladih.

U svojoj homiliji se na misi u povodu Svjetskog dana mladih papa Franjo hodočasnicima obratio njihovim, “informatičkim” jezikom i kazao da “Božja memorija nije tvrdi disk koji bilježi sve naše podatke, već sućutno, nježno srce koje sreću traži u brisanju svih naših tragova zla”.

Nastavljajući s tehnološkim metaforama u obraćanju današnjoj mladeži oboružanoj najnovijim aplikacijama za svoje pametne telefone, papa Franjo im je kazao neka “instaliraju najbolju poveznicu od svih, poveznicu srca koje vidi i prenosi dobrotu a da se ona ne istroši”.

Također im je poručio da budu sanjaoci koji vjeruju u “novu čovječnost”, onu koja “odbacuje mržnju između ljudi” i koja “odbija vidjeti granice i prepreke”.

“Neka vam evanđelje bude vaš GPS”, kazao je Papa.

U Krakovu mladi iz cijelog svijeta

Cijeli stari dio Krakova cijeli je tjedan prepun skupina mladih iz cijelog svijeta, od Kine do Samoe i Meksika, koji su uživali između misa na koncertima, nogometnim utakmicama i nadmetanjima u breake-danceu.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.