Wikimedia Commons

PAPA FRANJO IZNENADIO ODLUKOM: Dao svećenicima dozvolu da oproste abortuse!

Autor: T. P.

Izjavio je da je abortus smrtni grijeh, ali je naglasio i da ne postoji grijeh toliko velik da ga Božja milost ne bi oprostila i obrisala ako srce pokajnika za time žudi

U Vatikanu je objavljeno apostolsko pismo pape Franje u prigodi zaključenja Izvanrednog jubileja milosrđa. Apostolsko pismo pod naslovom “Misericordia et misera” na prigodnoj tiskovnoj konferenciji predstavio je predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije mons. Rino Fisichella koji je istaknuo kako je riječ o programatskom dokumentu kojim se želi potaknuti kršćanske zajednice da nastave djelatno širiti milosrđe i po završetku Godine milosrđa. Izrazi „misericordia et misera” (milosrđe i bijednica) preuzet je od svetog Augustina koji njima opisuje susret između Isusa i preljubnice (usp. Iv 8, 1-11) kako bi objasnio otajstvo Božje ljubavi kad izlazi ususret grešniku, javlja IKA.

Naime, u pismu se papa Franjo obratio svećenicima i poručio im da mogu oprostiti pobačaj.

Izjavio je da je abortus smrtni grijeh, ali je naglasio i da ne postoji grijeh toliko velik da ga Božja milost ne bi oprostila i obrisala ako srce pokajnika za time žudi.

“Neka svaki svećenik bude vodič, potpora i utjeha pokajnicima na ovom putu posebnog oprosta. Zato dajem svim svećenicima moć da oproste grijeh abortusa”, napisao je papa Franjo, prenosi CNN.

capture

Podsjetimo, papa Franjo svećenicima je već dopustio da opraštaju pobačaj za vrijeme Svete godine, a ton pisma upućuje na to da će tako ostati barem do kraja njegova papinstva.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.