Goran Stanzl/PIXSELL

OŠTRA KRITIKA Vjernici šokirani, svećenik im poručio: ‘Vi ste kao muhe’ – evo zašto!

Autor: Z. K.

Nisu svećenici ovdje samo kako bi bili isključivo milosrdni i tolerantni, ponekad je potrebno ljude i probuditi, a upravo to je učinio don Vinko Puljić na svom Facebooku pa je svojom objavom mnoge i šokirao

Kako jača propaganda protiv Katoličke crkve u svijetu, tako ona nerijetko zahvaća i same katolike koji olako gube svoje povjerenje, ne u crkvu već u ono dobro u ljudima. Riječ je o vjernicima koji u crkvi očekuju isključivo svetost, pa ih sablazni, svaka i najmanja pogreška naših pastira, kao da i oni nisu samo ljudi, ili kao da ne znaju da zlo napada dobro. Takvima je odgovorio don Puljić na Facebooku te ih usporedio s muhama i pogodio srž stvari.

“Rekoše mi neki da se sablažnjavaju jer u Crkvi vide mnogo naopakih stvari, a ja sam im rekao: “Ako upitaš muhu ‘Ima li ovdje u okolini cvijeća?’, ona će reći: ‘Ne znam: ali tamo dolje ima mnogo konzervi, smeća, prljavštine’, pa će ti nabrojati sva smetlišta koje je obišla. A ako upitaš pčelu: ‘Jesi li vidjela neku prljavštinu u okolici?’, reći će ti: ‘Prljavštinu? Ne, nisam ju vidjela nigdje; ovdje je sve puno mirisnog cvijeća’ i ispričat će ti kojeg sve cvijeća ima po vrtovima i poljima i tako dalje. Vidiš, muha zna samo gdje postoji smeće, dok pčela zna da tamo cvate ljiljan, a malo dalje zumbul…

Koliko sam shvatio, jedni ljudi sliče pčeli, a drugi muhi. Oni koji sliče muhi u svakoj situaciji traže samo ono rđavo i zaokupljeni su time. Nigdje ne vide ništa dobro. Oni koji sliče pčeli svugde, nalaze samo ono što je dobro. Pokvaren čovjek pokvareno misli, sve prima krivo, sve vidi naopako. S druge strane, onaj tko ima dobre pomisli, što god vidi, što god mu kažeš, imat će dobru pomisao.”

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.