OPET SU PREŠUTJELI PAPU FRANJU: Ovaj put njegove poruke o masonima i sotonistima nisu našle put u medije!

Autor: Zrinka Kasapić

Kad se Papa dotakne pravih stvari, prešute ga!

Više nije nikakva tajna da se izjave ovog Pape prenose onako kako to medijima, točnije njihovim vlasnicima i trenutnoj strukturi društva pašu. Nije čak ni tajna da se njegove jutarnje propovjedi selektiraju i polovično prenose u medijima. Neke se propovjedi prešućuju, ovisno o tome što je Papa rekao! Prije nekoliko dana primjerice, prešućena je enciklika u kojoj Papa govori o genetski modificiranim organizmima i u kojoj je Papa prozvao moćnike kao i znanost koja nije nezavisna već u njihovoj službi. Zapravo podosta je zanimljivo promatrati koje izjave se prenose i formuliraju kako to nekome paše, a koje se pak prešućuju. Uglavnom su to one koje diraju u određene strukture koje vladaju društvom. Naime, jedna od prešućenih izjava je ona u kojoj Papa masoneriju naziva zlom i njihovo djelovanje najružnijim u 19. stoljeću. Papa je nedavno posjetio Torinsko platno gdje je posjetio i središnju kuću salezijanskog reda u Valdoccu. U bazilici Marije Pomoćnice održan je  i susret između Pape i salezijanaca u spomen na 200. godina rođenja njihovog utemeljitelja, svetog Ivana Bosca, koji je sahranjen u toj bazilici. Te večeri Papa se našao s mladima na središnjem trgu Piazza Vittorio u Torinu. No, govor koji je Papa govorio u bazilici tog dana, nije bio uvršten u službeni govor i tako je zaobišao masovne medije, koji su to jednostavno prešutjeli. Pitate se zašto? Pa Papa se dotaknuo zla i nazvao stvari pravim imenom.  Poglavar Katoličke crkve je govorio o masonima, tvrdokornim antiklerikalnim krugovima i sotonistima, a što PR-ovcima nije bilo za objavu u medijima, iako je masonerija i danas vrlo aktivna, što Papa čini se, itekako zna. Papa je tada mladima rekao: “U ovoj zemlji krajem 19. stoljeća bili su najgori uvjeti za odgoj mladih. Ovaj dio Italije bio je pun slobodnih zidara, ni sama Crkva nije mogla ništa učiniti; bio je pun tvrdokornih antiklerika, pa čak i sotonista. To je bio jedan od najružnijih trenutaka u povijesti Italije.” Papa je zapravo na sebi svojstven način ovim putem rekao što misli o masonima i tako odbrusio svima onima koji ga s masonerijom povezuju, a ima ih. No, Papa je dao nadu torinskim ljudima rekavši da je to  mračno poglavlje u povijesti,  dalo Torinu iznenađujuće veliki broj svetaca koji su se pojavili u isto vrijeme ne samo u Torinu nego u cijelom Pijemontu. Pojavu svetaca papa Franjo je doveo u izravnu vezu s masivnom prisutnošću slobodnog zidarstva, antiklerikalizma i sotonizma. Povećani broj svetaca je bio odgovor na ova tmurna vremena.

“Ako želite, eto vam lijepe domaće zadaće: razmislite koliki su sveci rođeni u tom razdoblju! Zašto? Zato što su znali da moraju plivati protiv struje ondašnje kulture, odnosno načina života. Sjetite se svetaca ove zemlje i što su učinili!”

Izvor: Katholiches.info

Autor:Zrinka Kasapić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.