MOLITVA ZA RUSIJU: Uhićen prvi kršćanin koji je javno naviještao Krista!

Autor: Z. K.

Ruske crkve su također na nogama i pozivaju svijet na molitvu za Rusiju, jer po ovom zakonu niti stranim misionarima neće biti dopušteno govoriti ni u crkvama osim ako nemaju posebna dopuštenja ruskih vlasti, a svaka diskusija o Bogu biti će kažnjiva kao i svaka aktivnost poput posjete svećenika bolesnima ili napuštenima u bolnicama domovima i zatvorima.

I počelo je. Prva izvješća koja pristižu iz Rusije, nakon što je donesen novi zakon o zabrani javne evangelizacije i navještanja Krista, počela su pristizati. Moskovski Times izvještava da je Sergej Zhuravlyov, predstavnik ukrajinske reformirane pravoslavne crkve Krista Spasitelja, uhićen ranije ovog mjeseca, dok je propovijedao pred St. Petersburg mesijanskom židovskom zajednicom, te je bio optužen za kršenje odredbe zakona koji zabranjuje nezakonite misionarske aktivnosti.

Policijski službenici kasnije su  rekli agenciji Interfax da se Zhuravlyov smatra optuženim za nezakonite misionarske aktivnosti kao i za “poticanje negativnih stavova prema Ruskoj pravoslavnoj crkvi” od strane ukrajinske crkve.  Zhuravlyov jer je pušten uz jamčevinu, a njegov slučaj je poslan na sud, piše christianpost.com.

Putin zabranio javno kršćanstvo

Vladimir Putim pod izlikom antiterorističkih zakona zabranio je javno djelovanje kršćana. Riječ je o jednom od najstravičnijih i najrestriktivnijih zakona koje je Rusija donijela poslije Sovjetskog Saveza.

Vladimir Putin tako je prošlog mjeseca dana potpisao zakon kojom će se kažnjavati svaki oblik vjerske aktivnosti izvan same crkve, što u prijevodu znači da je svaki oblik naviještanja Evanđelja, pa i onaj preko karizmatskih zajednica zakonski zabranjen. Sada je pala i prva žrtva. ‘Ovaj zakon neodoljivo podsjeća na Sovjetski savez 1929. godine kada je ispovijedanje vjere bilo dopušteno samo u zgradi Crkve, pišu svjetski mediji dodajući također da su takozvani antiteroristički zakoni u koji spada i ovaj zakon protiv javnog kršćanstva najstrožiji zakoni poslije sovjetske povijesti. Ovaj potez Putina je nevjerojatan s obzirom na to da je postalo kažnjivo svako javno ispovijedanje vjere kvazi ‘slobodnih ljudi’, što u prijevodu znači da je zakonom zabranjeno javno izgovoriti da vjerujete u Isusa! Ako vas čuje koji službenik Novog svjetskog poretka, završit ćete u zatvoru. O, Isuse kad si postao tako javno omražen? Ili bolje, zar će ikada prestati tvoj progon?

Na ovaj zakon reagirale su i tisuće i tisuće kršćana u Rusiji koji se Putinu suprotstavili molitvom.  Ruske crkve su također na nogama i pozivaju svijet na molitvu za Rusiju,  jer po ovom zakonu niti stranim misionarima neće biti dopušteno govoriti ni u crkvama osim ako nemaju posebna dopuštenja ruskih vlasti, a svaka diskusija o Bogu biti će kažnjiva kao i svaka aktivnost poput posjete svećenika bolesnima ili napuštenima u bolnicama domovima i zatvorima. Također zabranjen je i protestantski oblik navještanja Evanđelja po ulicama i trgovima zbog čega vas kršćani cijelog svijeta u solidarnosti pozivaju na molitvu protiv zakona kojim malim koracima u 21. stoljeću čovječanstvu oduzimaju slobodu vjeroispovijesti, ali i svega drugoga.

Mnogi polagali nade u Putina




Mnogi još uvijek ne shvaćaju da je montirani, ritualni terorizam, kao i kvazi borba protiv terorista koje su sami implementirali, samo bila izlika za uspostavljanje destruktivne autoritativne mreže nad čitavim svijetom, a čini se niti da Rusija pod vodstvom Putina nije zaobišla to ujedinjenje masonske mreže kojoj je jedini isključivi cilj zabraniti Isusa, a onda i svaku slobodnu misao i pokret slobodnog čovjeka u istini! Da, upravo u ovom trenutku vrhuška svijeta, i to bez izuzetka, radi na uspostavi Novog svjetskog poretka, a kako bi to učinili mimo volje i u tajnosti od  svih građana, to čine tako da stvaraju terorizam koji onda pred medijima ušutkavaju za mase, kako bi mislili da postoje dvije strane – dobro i zlo! Vladimir Putin na čelu kršćanske Rusije svo ovo vrijeme geopolitičkih previranja predstavljao se kao jedini oponent, pravednik, kao onaj koji može zaštiti kršćanstvo. Iako se od samog početka znalo da je on također igrač na koncu elite i samo dio slagalice kneza ovog svijeta, mnogi su smatrali da Putin i kršćanska Rusija mogu nešto učiniti po pitanju očuvanja kršćanstva! I mogu, očito započeti progon.

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.