MNOGI SU U POTREBI: Župnik objavio litanije za Facebook i postao hit!

Autor: Z. K.

'Gospodine, oslobodi me od napasti da sve komentiram...'

I sam papa Franjo u više navrata je rekao kako su društvene mreže dar od Boga ukoliko se koriste razborito. A upravo u tome je problem, rijetko tko se koristi društvenim mrežama razborito jer one stvaraju ovisnost kao i sami osjećaji koje društvene mreže izazivaju poput, zavirivanja u tuđe živote kao i komentiranja o svega i svačega. Na Facebooku se tako vode aktivni životi, podižu revolucije u likeovima i komentarima, a opet sve je to virtualno i ništavno. To je spoznao i don Mario Matković koji kako piše Slobodna Dalmacija vodi vrlo intenzivan katolički Facebook život razgovarajući s vjernicima virtualno i ohrabrujući ih preko ove društvene mreže.

-Da, kao svećenik to i trebam raditi: promovirati katoličke vrijednosti, zapravo naviještati Isusa Krista. Nadam se da svojim djelovanjem mogu pripomoći nekome da se približi Bogu, i jednako tako da mu ulijem nadu, ohrabrenje, kazao je ovaj svećenik koji društvene mreže koristi kao sredstvo za evangelizaciju odnosno navještanje Božje riječi.

No svijestan i druge strane društvenih mreža ovaj svećenik objavio je na svom Facebooku  litanije za fejs, odnosno protiv ovisnosti o Facebooku koje su postale hit jer su se mnogi pronašli u potrebi za njima!

‘Morate znati da su kroz povijest Crkve postojale različite litanije i molitve za određene potrebe’, rekao je ovaj domišljati svećenik te objavio  litanije očito osjetivši potrebu za njima!

I naravno zaradio hrpu likeova i komentara!

Gospodine Isuse Kriste, oslobodi me od napasti da sve komentiram…..
Gospdine Isuse Kriste, oslobodi me napasti da upadnem u beskorisne i isprazne razgovore…
Gospodine Isuse Kriste, oslobodi me napasti da ovaj medij koristim u površne i jeftine svrhe, banalne
Gospodine Isuse Kriste, pomozi mi da ovaj oblik komunikacije moju dušu obogaćuje , mirom , dobrotom, plemenitošću i da drugima pomognem da upoznaju Tebe Isuse Kriste……..

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.