MINISTAR ODUŠEVIO VJERNIKE: ‘Jedan svećenik u bolnici NEKAD vrijedi više nego 20 liječnika zajedno!’

Autor: Z. K.

Pod udarom liberalnih medija koji skviče na svaki spomen svećenika i blagoslova i crkve, toliko da je već smiješno, Kujundžić se morao opravdavati iako ništa krivo čovjek nije rekao.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u četvrtak se našao na udaru liberalne javnosti jer je navodno ‘uvrijedio’ liječnike svojom izjavom. Naravno, drugi dio javnosti koji je shvatio o čemu se radi oduševljen je izjavom ministra koji prepoznaje da vjera može učiniti mnogo u ozdravljenju svakog čovjeka. Naime,  Kujundžić je sudjelovao je u srijedu na tribini ‘Vjera i politika u odgoju, obrazovanju i zdravstvu’ održanoj u dominikanskom samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Volovčici. Tom je prilikom izjavio: “Nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora jer svećenikov osmijeh, utješna riječ, ohrabrenje, beskrajno znače i bolesniku i obitelji”, rekao je i nije pogriješio jer NEKAD što je ključno u ministrovoj izjavi zaista čovjeku može pomoći samo svećenik, onda kad je medicina nemoćna i ako to pacijent i obitelj naravno, žele. Jer čovjek nije samo tijelo, već i duh pa ozdravljenjem duha dolazi se do snažnije volje za ozdravljenjem i bržeg ozdravljenja tijela, što su potvrdile čak i brojne znanstvene studije.

Pod udarom liberalnih medija koji skviče na svaki spomen svećenika i blagoslova i crkve, toliko da je već smiješno, Kujundžić je objasnio da su i tu izjavu mediji izvukli iz konteksta te dodao da je izjavio upravo ono što smo gore naveli –  ‘kako svećenik može pomoći čovjeku kojega je već 20 doktora pregledalo’ i pomaka nema, jer ipak nije sve u ljudskim rukama. Tog je Bogu hvala, svijestan ministar Kujundžić ali i brojni vjernici u Hrvatskoj.  Mi ćemo i ovog puta reći, bravo ministre na hrabrosti. Samo nije nam jasno zbog čega se uopće čovjek mora braniti? Želi li se zabraniti svećenik u bolesti vjernicima? Zalažu li se za sustav gori od komunizma? Strašno. Oprosti im Gospodine jer ne znaju što čine!

 

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.