KATOLICI, znamo li što činimo kad zaokružujemo?

Autor: Vlatko Dvojković

Znam ipak jednu stranku koja je apsolutno protivna abortusu, a to je Obiteljska stranka koja je u koaliciji Pomak!

Tko danas vlada svijetom? Onaj tko vlada svijetom vlada i Hrvatskom. Mislite li da su u pitanju ovi, oni, mi ili vi, dolazi li situacija da uistinu možemo reći: ” Ili oni ili mi?” Teško je sada tu nešto konkretno reći jer prepuno je faktora, i previše svjetski djelotvornih silnica da bismo u par redaka mogli nešto ali sveobuhvatno reći. No zapitajmo se postoji li tu neki zajednički nazivnik za sva djelovanja svijeta? Ima ih više ali koji je najvažniji i ujedno najpogubniji? To je svakako abortus. On izgleda kao svjetovni čin, ali to je sigurno i duboko duhovni zločin protiv Boga Stvoritelja a manifestira se samo kao svjetovni čin. To i aborteri misle. Nažalost ubijanje najslabijih, najnedužnijih, nerođenih, je već jako dugo pojava “naprednih” zemalja i odvratna oznaka sveukupne civilizacije. I što biva dalje? Stvara se nova industrija, industrija fetusima. Stvaraju se nove vrste krema za uljepšavanje lica, kozmetička i farmaceutska industrija dobiva nove izvore sirovina. Monstruozno! Načinimo malu paralelu svjetovnog i duhovnog pogleda na tu pojavu. Što bi se dogodilo kad bi jedna vrsta životinja počela proždirati svoje potomstvo? Bi li ta vrsta napredovala ili bi išla svojoj propasti? Naravno ovo drugo. Mislite li da je abortus duhovni napredak? U svojoj beskrajnoj dobroti Stvoritelj dariva život i sigurno nismo ovlašteni oduzeti ga drugome. I svjetovno i duhovno jurimo u propast. Pa je li nam to želja ili je nasušna potreba, stvarati nove “sirovine” za industrije? Hoćemo li imati blagoslov glasujući za stranke koje su za abortus? Poznato je svima da su i SDP i HDZ prihvatili abortus kao normu, kao i neke druge stranke. Ima i vjernika u tim strankama. Kako mogu to podupirati? Napustio bih stranku takva smjera.

Cijeli sam svoj život vjernik, no nažalost još nikad nisam s propovjedaonice čuo upozorenje da vjernici ne trebaju glasovati za najveći zločin u povijesti. Nikad nitko nije rekao: Dragi vjernici ne glasujte za stranke koje podupiru abortus. Pitam, zašto nisu rekli? Hoće li sada to netko reći? Zaista bilo bi vrijeme.

Stranke koje dobiju na izborima stvaraju zakone, a oni nas mogu odvesti u život ili propast. Za koga valja glasovati? Znam ipak jednu stranku koja je apsolutno protivna abortusu, a to je Obiteljska stranka koja je u koaliciji Pomak.

Dragi prijatelji, jeste li svjesni što potpisujete kad zaokružite predstavnike tolerancije za ubijanje nerođenih? Ne mogu reći za koga da glasujete, ali glasujte onako kako ne biste za vječnost potpomogli svoju propast. Razmislite dobro, jer duga je vječnost, a život kratak.

Autor: Vlatko Dvojković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.