KARDINAL SARAH: ‘Zapad bi mogao umrijeti, drugi narodi izmijenit će vaše vrijednosti’

Autor: Z. K.

Znakovite riječi kardinala Saraha za Europi!

‘Najveću brigu izaziva to što je Europa izgubila smisao svojega podrijetla. Izgubila je svoje korijene.  A stablo koje nema korijenje, umire. Bojim se da Zapad umire. Ima mnoštvo naznaka. Urušavanje nataliteta, primjerice. A potom, preplavljuju vas druge kulture, drugi narodi koji će vas nadmašiti po broju i posvema izmijeniti vašu kulturu, vaša uvjerenja, vaše vrijednosti. Postoji također, kako se i vidi, ova (vaša) bojazan za koju vrijede samo tehnologija i samo novac. Ne postoji više nikakva druga vrijednost’, rekao je kardinal Sarah pročelnik Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu nedavno na proputovanju Afrikom, a prenosi corrispondenzaromana.it.

Riječ je o važnom upozorenju Europljanima koji, kako je rekao na posljednjoj sinodi o braku, moraju početi glasno govoriti istinu, istinu o islamu, obitelji i životu, ako se žele oduprijeti napadima kojima smo kao narodi izloženi.

Podsjetimo, tada je Sarah otvoreno održao žestok govor u kojemu je glasno izrekao da su idolopoklonstvo zapadne slobode i islamski fundamentalizam dvije apokaliptične zvijeri jako slične nacizmu i komunizmu. Također, pozavao je Crkvu na naviještanje Evanđelja kroz snagu vjere, jasno i bez straha. Sarah smatra da su ‘rodna ideologija i ISIS (i druge radikalne forme islama) dvije najveće prijetnje obitelji i kršćanstvu.

‘Islamski masakri kao i slobodoumni genderistički zahtjevi redovito se bore za naslovnicu u novinama’ – upozorio je Sarah na medijsku potporu ovim pokretima i dodao da je riječ o velikim prijetnjama obitelji: ‘Rodna teorija  zapadu nudi brz i jednostavan razvod, abortus, istospolne brakove, eutanaziju itd., a za to su najbolji primjeri, radikalna feministička skupina FEMEN, LGBT lobi kao i Međunarodni savez planiranog roditeljstva’.

S druge strane, kako kaže, tu je i pseudo-obitelj ideologizirana islamom koji legitimira poligamiju, pokornost žena, seksualno ropstvo i dječje brakove. Kako dodaje, u tim obiteljima ne vlada Duh istine koji promiče zajedništvo već duh koji promiče zbunjenost i zahtijeva totalitarnu vladavinu. ‘Oni su nasilno tolerantni, razarači obitelji, društva i Crkve te su otvoreno Kristofobični’, kazuje Sarah koji dodaje da nam ove dvije svemoćne pojave (rodna ideologija i islamski radikalizam) pružaju plodove prema kojima možemo naslutiti demonsko porijeklo ovih pokreta.

‘Mi se ne borimo protiv krvi i mesa’, nastavlja. ‘Moramo pružiti dobrodošlicu za sve što je ljudsko; ali ono što dolazi od neprijatelja ne može i ne smije biti asimilirano’, dodaje. ‘Ne možemo biti uz Krista i uz Baala (princa tame) istovremeno. Ono što su nacizam, fašizam i komunizam bili za 20. stoljeće, to je homoseksualizam, abortus ideologija i islamski fanatizam za današnje vrijeme.’

Kardinal Sarah pozvao je Crkvu na čvrstoću naviještanja, na promicanje zajedništva i Kristocentrične obitelji, koja je presudna o ovoj borbi protiv ovih, kako ih naziva zvijeri. ‘Moramo naviještati istinu bez straha, odnosno plan Božji koji je monogamija u bračnoj ljubavi otvorenoj životu’, govori i zaključuje kako je potrebna hitna intervencija Crkve koja će brak i obitelj podložiti volji Božjoj, a ne volji čovječjoj, jer kako je upozorio, ove dvije zvijeri ne miruju pa je potrebno učvrstiti vjeru u jasan nauk Katoličke crkve, kao u jedini nauk koji može pobijediti to zlo. Završio je pozivom kardinalima i narodu koji glasi : ‘Moramo naviještati Istinu bez straha’!

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.