Isusov grob otvoren nakon 500 godina!

Autor: Vjera

Prema predaji, Kristovo tijelo je bilo položeno na ploču isječenu iz pećine nakon što su ga Rimljani razapeli prije više od 2.000 godina.

Originalna površina otvorena je tijekom radova na restauraciji u Crkvi svetog groba u Starom Jeruzalemu, piše National Geographic. Ploča nije otkrivana najmanje od 1555.

“Mramorna ploča koja je pokrivala grob otkrivena je i bili smo iznenađeni količinom materijala koju smo pronašli ispod nje. Znanstvena analiza će trajati dugo, ali ćemo konačno moći vidjeti originalnu kamenu površinu na koju je, prema tradiciji, položeno Kristovo tijelo”, rekao je arheolog Fredrik Hiebert.

Radovima rukovodi Antonia Moropoulou iz Nacionalnog tehničkog sveučilišta Atene.

Prema predaji, Kristovo tijelo je bilo položeno na ploču isječenu iz pećine nakon što su ga Rimljani razapeli prije više od 2.000 godina.

Ploča na koju je bio položen dio je građevine koja se zove edikula – to je kapela od ostatka pećine u kojoj je bilo položeno tijelo nakon raspeća, nekoliko stotina metara od navodnog mjesta raspeća. Za održavanje različitih dijelova zadužene su Rimokatolička, Grčka pravoslavna i Armenska crkva i svaka od njih  čuva svoje dijelove. Ovog puta su se usuglasili, ostavili razlike po strani shvativši neophodnost popravaka na građevini koja je posljednji put rekonstruirana početkom 19. stoljeća, nakon požara koji ju je uništio. Građevina je potom oštećena i u potresu 1927. Rekonstrukcija je odgađana i zbog nedostatka novca, a među donatorima neophodnih četiri milijuna eura je i jordanski kralj Abdullah II, piše N1.

Građevina je potom oštećena i u potresu 1927.

Rekonstrukcija je odgađana i zbog nedostatka novca, a među donatorima neophodnih četiri milijuna eura je i jordanski kralj Abdullah II.

Autor: Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.