Islamisti spalili kršćansku djevojčicu ona im prije smrti poručila: Opraštam vam!

Autor: Z. K.

Nevjerojatna snaga vjere malene kršćanske djevojčice koja je umirala na rukama majke zapanjila je svijet!

Baš onako kako je Krist na križu svoje mučitelje prikazao Gospodinu riječima : Oprosti im Bože jer ne znaju što čine’, tako je i malena kršćanska djevojčica prikazala svoje mučitelje Gospodinu te tako potvrdila svoju vjeru. Naime, u obiteljski dom kršćanske djevojčice u Mosulu došli su islamisti. Djevojčica je u tom trenu bila bila pod tušem, a islamisti su majci rekli: Imaš dva izbora, otići ili moraš platiti islamski porez. Majka je pristala platiti porez te ih pozvala da pričekaju dok se djevojčica istušira. U tom trenu islamisti su opkolili kuću te  se glasno ismijavali majci vičući ‘Ne, nemaš nekoliko sekundi’. Postavili su veliki požar i zapalili kuću. Majka i kći bježale su iz kuće ali je djevojčica svejedno spaljena do smrti. Zadobila je opekline 4. stupnja te je prebačena u bolnicu. Islamisti nisu niti imali namjeru poštediti kršćansku majku i kći.

Djevojčica je u bolnici umirala na majčinim rukama, a posljednje riječi koje je izgovorila pred trenutka smrti bile su : ‘Majko, oprosti im’.  Jacqueline Isaac, zagovornica za ljudska prava, koja je ispričala cijelu priču na konferenciju u New Yorku na kojoj se govorilo o progonstvu kršćana, referirajući se na snažne riječi umiruće djevojčice, dodala je: ‘U središtu tame postoji svjetlo. Gdje je svjetlo, tamo je nada, prenosi Christian Today. Naime, ova djevojčica samo je jedna u nizu ubijenih kršćana na Bliskom istoku jer oko 160 tisuća kršćana godišnje bivaju ubijani zbog njihove vjere u Isusa Krista. Od 200 do 250 milijuna su svakodnevno progonjeni zbog vlastite vjere, dok ih 400 milijuna živi pod snažnim redukcijama i osporavanjima vjerskih sloboda, a svijet se pravi da taj mučenički krik ne prepiznaje!

 

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.