Grgur Zucko/PIXSELL
Grgur Zucko/PIXSELL

DAJTE ‘LIKE’ ZA CRKVU ALOJZIJA STEPINCA: ZG nadbiskupija otkrila pravi razlog ‘bune’ protiv crkve na Savici!

Autor: Z. K.

Ma, nisu na Savici u pitanju zvona, nego manjini na Savici ne treba Bog čija se Riječ naviješta u crkvama.

Crkva koja će nositi ime blaženog Alojzija Stepinca već godinama je na udaru nekolicine ‘nevjernika’ koji sabotiraju njezinu gradnju na zagrebačkoj Savici. Pri tom bunilu neprestano ponavljaju neke argumente koji su zbunjujući i lažni, dok se masa vjernika s tog kvarta godinama na svetoj misi okuplja u kvartovskoj školi. Zanimljivo je zaista uočiti kako crkva koja nosi ime ovog blaženika biva udarana baš kao i on sam u ovim vremenima pa je jasno kako je ova bitka oko crkve i duhovna, a ne samo ‘materijalna’ kako nam prikazuju. Bilo kako bilo, glasna manjina koja crkvu ni po čemu ne želi medije bombardira lažnom propagandom koja je prije svega neistinita. Tu propagandu raskrinkala je Zagrebačka nadbiskupija na svojem Facebook profilu, u nadi da će istina doprijeti do što većeg broja ljudi! Zbog toga dajte podršku crkvi i ljudima koji godinama crkve nemaju, ali i Alojziju Stepincu koji je pod napadima u svemu, pa čak i onda kada mu treba izgraditi crkvu.

Napisali su sljedeće:

Crkva na Savici – „argumenti“ vs. činjenice:

1. Izgradit će se crkva usred parka! – Ne, crkva će biti na sjeveroistočnom uglu zelene površine (to nije park).
2. Crkva će zauzeti 30 % površine parka! – Ne, nego 9,40 %.
3. Rušit će se stabla, staze i klupe! – Ne, uklonit će se 19 stabala, a posaditi 56 novih, te ukrasno grmlje i cvijeće. Staze i klupe će ostati, a dodat će se i nove.
4. Uzima se djeci mjesto za igru! – Ne, nego se proširuje postojeće dječje igralište na 200 četvornih metara, gradi još jedno od 500 č.m., te dodatni sadržaj za starije.
5. Grad poklanja Crkvi zemljište! – Ne, zemljište je crkveno! Naime, Župa Krista Kralja je svoje zemljište adekvatne kvadrature dala gradu u zamjenu za ovo zemljište (uknjižba je samo stvar procedure).
6. Zvona će narušavati zdravlje stanovnika! – Ma, nisu na Savici u pitanju zvona, nego manjini na Savici ne treba Bog čija se Riječ navješta u crkvama.

>>> BEZ RAZLOGA PROTIV CRKVE NA SAVICI: 16 godina nastoji se spriječiti gradnja crkve posvećene bl. Alojziju Stepincu!

Autor: Z. K.

ZADNJE VIJESTI