Facebook

Fra Knezović ne želi trošiti riječi o kršćanima koji slave bundeve, no evo zanimljive ideje za iskoristiti bundeve!

Autor: T. P.

Časna sestra neki dan načinila sajnu juhu od tikve - evo ideje!

“Ne, ne i ne. Ni riječi ne želim potrošiti na to da opomenem da oni koji su kršćani i slave Isusa ne trebaju obilježavati noć vještica i častiti nekakvu tikvu. Ako toliko kršćani nisu informirani i ako se tom malome izazovu zlog pomodarstva ne mogu oduprijeti onda je takvima uzaludno vikati. Imaju uši a ne čuju. Ja samo znam da će svaka tikva naći čepinu. Isto tako znam da je časna sestra neki dan načinila sajnu juhu od tikve. Aj ž”, kratko je na svojem Facebook profilu poručio fra Mario Knezović. Naime, posljednjih smo dana sa svih strana “bombardirani” najavama proslave poganskog običaja, Noći vještica. Mnogi već sada ukrašavaju bundeve i svoja lica oblicima kojekakvih spodoba, ne razmišljajući što pritom čine na duhovnom planu.

Kako je sam fra Knezović spomenuo, od bundeva se može napraviti i koješta pozitivno, pa i ukusno. U skladu s tim, s coolinarike donosimo jedan jednostavan recept za krem juhu od – bundeve!

Sastojci:

1.kg bundeve
3 veće mrkve
3 krumpira
2 mladog luka (ne mora biti mladi )
pola zelene manje paptike
2 grančice celera ,tako i peršina
vrhnje za kuhanje (po želji)
2 žlice maslinova ulja
na vrh noža maslaca

Priprema:

Bundevu očistite i narežite na ploškice. Tako učinite i s ostalim povrćem pa sve stavite kuhati prekriveno vodom iznad povrća 2 prsta. Dodajte ulje, sol, papar i kuhajte dok povrće ne bude mekano. Kada se povrće skuhalo, odlijte malo vode sa strane i miksajte štapnim mikserom. Ako volite malo gušću juhu, nemojte dodati vodu koju ste odvojili, a ako volite da je malo rjeđa, dodajte vodu. Malo masaca dodajte na samom kraju u juhu te promiješajte. Potom dodajte i vrhnje za kuhanje (iako može i bez njega). U slast!

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI