Salezijanci okupili na stotine djece u ljetnom oratoriju i ispunili san don Bosca!

Autor: Z. K.

Prekrasan pothvat salezijanaca

Objava studentskog kapelana don Damira Stojića oduševila je hrvatsku javnost. Objavio je fotografiju koja prikazuje stotinu djece koja uživaju u ljetnom oratoriju kod crkve Sv. Mati Slobode na Jarunu, s napomenom da su salezijanci uz pomoć 50 volontera i animatora od Jaruna napravili ispunjenje sna don Bosca.

Naime, kroz molitvu, kreativne radionice, igru sport, ples, kazalište salezijanci i animatori u Oratoriu Dominika Savia prenose na djecu i mlade katoličku vjeru, salezijansku karizmu te im pomažu u njihovom ljudskom, duhovnom i društvenom rastu. Cilj ljetnog oratorija koji djeluje pri župi Duha Svetoga je uključiti djecu, mlade i njihove obitelji u iskustvo obiteljskog duha, salezijanskoj karizmi, te otkrivanje vlastitih talenata za cjeloviti odgoj i rast.  U ljetnom oratoriju ove godine, koji traje od 25.06. – 14.07. 2017. sudjeluje čak 440 djece od 3. do 8. razreda. Isupnjenje je to sna salezijanskog začetnika don Ivana Bosca koji je živio okupljajući dječicu oko vjere u Isusa Krista!

 

 

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.