Jan Erceg

DUH SVETI ZAVLADAO HRVATSKOM: 5 tisuća mladih u centru Zagreba slavilo Boga!

Autor: Z. K.

Ovo su mladi Hrvatske, ovo su aktivisti srca Isusova

Sve je počelo molitvom krunice, opuštenim izletom mladih jedne molitvene zajednice na Kamenita vrata – Gospi, a sada je to događaj koji okuplja nekoliko tisuća mladih ljudi. Krunica se molila svaki utorak, a počelo se i kroz pjesmu slaviti Boga.

Malo po malo, u tišini kamenitih skuta rodila se radost, radost koja je okupljala nekolicinu, pa stotine, a evo danas i tiusće. Uopće nije glasna, nametljiva, agresivna već samo iskonski slobodna. Malo je reći, srce Hrvatske.

U centru Zagreba, pod vedrim nebom i uz slobodu gornjogradskih zidina tako je pet tisuća mladih slavilo Isusa na duhovnom koncertu koji je organizirala molitvena zajednica Srce Isusovo. Zvuči kao čudo s obzirom da se vijest o koncertu i nije tako daleko čula kao što se čuje za koncerte neke ‘sirovije’ kulture.  Molitvena zajednica Srce Isusovo tako je i ove godine pokrenula duh zemlje i proslavila Boga u neizmjernoj veličini, onako kako i priliči marijanskom narodu.

Na duhovnom  koncertu kod Kamenitih vrata, točnije ispred crkve sv. Katarine uz molitvenu zajednicu ‘Srce Isusovo’ sudjelovli su i Marija Husar Rimac, Alan Hržica,  Ivana Husar Mlinac, Nina Badrić, Ivana Marid Šunjid, Ivo Gamulini grupa Božja pobjeda i zajednica Cenacolo.

„Prostor ispod Kamenitih vrata, gdje je koncert bio prve godine, postao je premalen, stoga smo već prošle godine odabrali trg ispred crkve sv. Katarine, gdje će se održati i ove, treće godine zaredom. Ljudi su prepoznali rad preko stotinjak volontera, organizatora i pjevanje naših glazbenika te tako svojim dolaskom, veseljem i slavljenjem podržali duhovnu glazbenu scenu, a nama dali „vjetar u leđa za organizaciju ovogodišnjeg izdanja“ – o počecima i razvoju koncertnih izdanja ispričao je Alan Hržica.

Sestre Marija i Ivana, koje svojim glasovima uljepšavaju molitvu krunice utorkom u 20 sati već dugi niz godina, također sudjeljuju u popularizaciji duhovne glazbe dajući svoj doprinos autorskim djelima kao i onim izvedbama s kojima nastupaju punim srcem na koncertima „Kamenita vrata“, „Bonofest“ i drugima.

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.