DJECA ODUŠEVLJENA Predstavljena knjiga za djecu Pape Franje!

Autor: Vjera

Knjiga odgovara na brojna pitanja koja muče i male i velike!

Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu u četvrtak 1. prosinca predstavljena je knjiga “Draga djeco!” pape Franje, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Naklada kuća Verbum upravo je objavila knjigu “Draga djeco!” pape Franje, obogaćenu zanimljivim ilustracijama i grafički bogato opremljenu. U toj svojoj prvoj knjizi za djecu papa Franjo osobno odgovara na 30 pitanja koja su mu u pismima postavila djeca iz cijeloga svijeta. Odmah se otkriva da mala djeca imaju velika pitanja, neka su od njih duhovita, neka su ozbiljna. A neka su vrlo dirljiva. Ovdje su među ostalima i pitanja poput onoga zašto više nema toliko čuda, što je Bog radio prije nego što je stvorio svijet, ako nas Bog toliko voli (…), zašto nije porazio vraga, imaju li i zločesti ljudi anđele čuvare, mogu li nas naši dragi koji su umrli vidjeti iz raja ili hoće li i nekatolici ići u raj itd.

Knjiga je tako zbirka pitanja koja svi mi, neovisno o dobi, uvijek postavljamo. Papa  na ova i mnoga druga pitanja sadržana u knjizi odgovara vrlo iskreno, jednostavnim i intimnim riječima, poput oca puna ljubavi, povjeravajući najmanjima svoja razmišljanja o životu i vjeri. Kroz tu stvarnu prepisku između pape Franje i djece otkriva se ono najiskrenije za čim svako ljudsko srce teži – potraga za istinom i odgovorima na neka od temeljnih ljudskih pitanja.

Rukom pisana dječja pisma s priloženim crtežima nalaze se na lijevim stranicama, zajedno s hrvatskim prijevodima pisama te fotografijom mališana-pošiljatelja, a Papini odgovori na ta pisma nalaze se na desnim stranicama. Knjiga ima i posebnu stranicu za posvetu tako da je idealan dar za svaku prigodu. Osim toga, mnoge zajedničke teme u ovim dječjim pismima pokazat će djeci da mnogo toga zajedničkog imaju s ljudima širom svijeta.

Knjiga “Draga djeco!” dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.

 




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.