CRKVA U AKCIJI: SKAC traži volontere za pomoć izbjeglicama

Autor: D.B.

Kroz Hrvatsku danima prolaze tisuće izbjeglica prema drugim zemljama. Pomoć je kršćanska i dobro je došla. Stoga se i SKAC odlučio pomoći. U tijeku je poziv volonterima da im se pridruže:

Od kako je u Hrvatskoj počela izbjeglička kriza Isusovačka služba za izbjeglice (Jesuit Refugee Service – JRS) aktivno se uključila u rad s izbjeglicama koji su u prolasku Hrvatskom u potrazi za sigurnošću i zaštitom. S tim ciljem već dva tjedna JRS je prisutan i u privremenom izbjegličkom kampu Opatovac u Slavoniji. U kampu JRS pomaže u svemu što je potrebno: kroz dijeljenje hrane, vode, deka, odjeće i obuće kao i kroz druge slične aktivnosti.

Ovim putem JRS poziva sve zainteresirane za volontiranje u kampu Opatovac da im se jave. Glavni uvjet za volontiranje jest da osoba može biti na raspolaganju za volontiranje u Slavoniji najmanje dva puna dana. JRS pokriva sve troškove putovanja, smještaja i prehrane.

Svi zainteresirani pozvani su javiti se voditeljici programa JRS-a Dunji Bonacci Skenderović na [email protected] kako bi s njom dogovorili uvodni susret upoznavanja te saznali više informacija o samom volontiranju.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/JRSsee

Autor:D.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.