Miranda Cikotic/PIXSELL

BRAVO! HRVATSKI SPORTAŠI UJEDINJENI U OBRANI BLANKE VLAŠIĆ: ‘Vjera je njezino pravo, pustite je’!

Autor: Vjera

Nadaju se da će hrvatska javnost stati uz Blanku Vašić, i bilo kojeg drugog hrvatskog sportaša koji će željeti javno govoriti o bilo čemu, pa i o svojoj vjeri!

Blanka Vlašić jedna od najboljih hrvatskih sportašica u Hrvatskoj izvrgnuta je brojnim uvredama, ponižavanjima, osudama i ismijavanjima  i to većeg djela medija samo zato jer vjeruje u Boga.  Situacija oko Blanke zapravo posve nevjerojatna i izmiče kontroli jer se ovakvim medijskim napadima na vjernike stvara dojam da je ‘zabranjeno’ vjerovati u Boga, što je tek početak progona na koji nitko ne reagira. Iako je pravo na vjeroispovijest i svjedočenje vlastite vjere ustavno pravo, zastrašujući linč koji proživljava Blanka Vlašić u ovom trenutku se nastavlja. Zbog toga su se ujedinili hrvatski sportaši u obranu svoje kolegice rekavši svima: ‘Pustite je, ona smije vjerovati i govoriti o svojoj vjeri’. 

Niže potpisani hrvatski sportaši otvoreno, iskreno i javno staju u obranu svjetski proslavljene atletičarke Blanke Vlašić, kao i u obranu njezinog prava da javno govori o svojem poimanju vjere. “Zadnjih smo dana svjedoci nevjerojatne hajke na Blanku, kako u dijelu medija i nekih kolumnista, tako u još većem dijelu mrziteljskih komentara uglavnom nepotpisanih pojedinaca. Hrvatsko društvo je očito duboko podijeljeno i to ne samo u vrhovima politike, nego i u svakoj pori društvene zajednice,” poručuju sportaši javno priopćenjem.

Ispod potpisani sportaši zalažu se za prava svakog pojedinca da može “javno govoriti o svojoj vjeri a da pritom ne bude izvrgnut ruglu, poruzi, mrziteljskoj kvazi kritici ili bilo kojem obliku omalovažavanja.”

Sportaši također traže da se njih koji su nekad bili ili još uvijek jesu aktivno u sportu “zaštiti od mržnje i omalovažavanja bilo koje vrste.”

“Jednako nas brinu komentari na društvenim mrežama anonimnih mrzitelja, kao i maliciozni komentari nekih kolumnista, koji svoju isključivost, netrpeljivost i aroganciju pakiraju u celofan navodne demokracije i slobode govora. Paradoksalno , upravo Ti i takvi smatraju da je njihovo pravo kritike superiornije Blankinom pravu svjedočenja vjere. A nije, i ne smije biti tako.”

“Blanka je ovaj put progovorila o svojoj vjeri. Iskreno i otvoreno. Nije željela nikoga uvrijediti, niti ikoga uniziti. Govorila je spontano iz svojeg srca. Treba li ju zato omalovažiti? Treba li ju predstaviti čudakinjom? Treba li joj oduzeti pravo da govori”, pitaju se potpisnici priopćenja.

Ističu kako se nadaju se da će hrvatska javnost stati uz Blanku Vašić, i bilo kojeg drugog hrvatskog sportaša koji će željeti javno govoriti o bilo čemu, pa i o svojoj vjeri.




 

Hrvatski sportaši koji su stali u obranu naše Blanke

1. Franjo Arapaović
2. Teo Čizmić
3. Dubravko Šimenc
4. Slavko Goluža
5. Stijepan Božić
6. Vedran Đipalo
7. Dražen Anzulović
8. Marija Anzulović
9. Josip Sesar
10. Renata Šašak
11. Slaven Rimac
12. NIkša Prkačin
13. Luka Zorić
14. Klaudija Bubalo
15. Tomislav Paškvalin
16. Jelena Kostanić Tošić
17. Zoran Primorac
18. Ivana Brkljačić
19. Tamara Boroš
20. Oliver Martinov
21. Matej Mamić
22. Sandra Bošnjak
23. Martina Zubčić
24. Mile Smodlaka
25. Ninoslav Saraga
26. Ivan Grgat
27. Tino Vegar
28. Goran Ivanišević
29. Ivan Buva
30. Marko Popović
31. Vladimir Miholjević
32. Danira Bilić Nakić
33. Žan Tabak
34. Davor Pejčinović
35. Nika Fleiss
36. Damir Škaro
37. Veljko Mršić
38. Božidar Jović
39. Nikica Ljubek
40. Matija Lukina
41. Zdravko Miljak
42. Igor Bišćan
43. Jurica Golemac
44. Damir Markota
45. Nikša Kale Kina
46. Roko Tošić
47. Marko Arapović
48. Miro Bilan
49. Luka Babić
50. Petar Metličić
51. Šime Fantela
52. Alen Trepalovac
53. Dragan Jurilj




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.