Patrik Macek/PIXSELL

BOZANIĆ UPOZORAVA HRVATSKU: ‘Ranko Ostojić laže, izmislio je cijelu priču o našem susretu!’

Autor: Z. K.

Kardinal Bozanić demantirao je tvrdnje Ranka Ostojića koji u kampanji za predsjednika SDP-a poene prikuplja na očito lažnim izjavama kako bi uvjerio birače da će se boriti protiv crkve u Hrvata!

Ranko Ostojić, kandidat za predsjednika SDP-a, preko Jutarnjeg lista iznio je u javnost tvrdnju kako je s kardinalom Bozanićem dogovorio razgovor vezan za reviziju vatikanskih ugovora s Hrvatskom. Kardinal Bozanić, preko priopćenja HBK upozorio je javnost na izmišljenu priču Ranka Ostojića. Priopćenje prenosimo u cijelosti!

-U nedjelju, 13. studenog 2016., Jutarnji list u članku Slavice Lukić prenosi riječi Ranka Ostojića u kojima kandidat za predsjednika SDP-a iznosi neistinite tvrdnje u vezi događaja pred početak konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora 14. listopada 2016. godine.

U članku stoji: „Na konstituirajućoj sjednici Sabora prošlog mjeseca pozvao sam kardinala Bozanića na stranu i rekao mu da ću se, izaberu li me za predsjednika SDP-a, založiti za reviziju vatikanskih ugovora s Hrvatskom. Uslijedio je kratak muk nakon kojeg mi je odvratio da su njegova vrata uvijek otvorena za razgovor – rekao nam je SDP-ovac Ranko Ostojić.“

Susret kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa, i kandidata za predsjednika SDP-a Ranka Ostojića dogodio se na posve drugačiji način. Prije same konstituirajuće sjednice Hrvatskog Sabora gospodin Ostojić samoinicijativno je pristupio kardinalu Bozaniću, koji se s mons. Želimirom Puljićem, predsjednikom HBK, nalazio na drugoj strani saborske dvorane. Gospodin Ostojić, pozdravivši kardinala Bozanića, upitao ga je bi li ga Kardinal mogao primiti na razgovor, na što je Zagrebački nadbiskup potvrdno odgovorio, kao što to čini u drugim sličnim prigodama. To je sav sadržaj tog susreta, kojemu je nazočio i mons. Puljić.

U gore navedenom konstatiramo da je jedino točno da je kandidat za predsjednika SDP-a gospodin Ostojić, u sabornici prije konstituirajuće sjednice Hrvatskog Sabora tražio prijem kod kardinala Bozanića, a sve drugo je izmišljena priča koja bi zacijelo trebala služiti nekoj drugoj svrsi. Nije istina da je gospodin Ostojić kardinala Bozanića „pozvao na stranu“, kao što nije istina ni da je gospodin Ostojić uopće spominjao svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a. Također, gospodin Ostojić nije spomenuo nikakvu reviziju bilo kojih ugovora pa niti „vatikanskih ugovora s Hrvatskom“, kao što tvrdi novinarki gđi Lukić,- stoji u priopćenju HBK.

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.