Crkva GO!

Ako ste primijetili česte fotografije mladih ispred crkve, naišli ste na zanimljivu kampanju! (FOTO)

Autor: T. P.

Članovi Molitvene zajednice Svete Obitelji pozivaju i druge da se priključe ovoj kampanji!

Krajem srpnja započela je kampanja pod nazivom: “I ovo ljeto budi svet: Crkva GO!“ koja se raširila Facebookom. Naime, riječ je o kampanji koja potiče mlade da i tijekom ljeta ne zaborave poziv na svetost i da se ohrabre posvjedočiti ono što žive svojim prijateljima na mrežnim stranicama.

Kampanju je pokrenula Molitvena zajednica Svete Obitelji koja broji više od stotinu članova od kojih su pretežno studenti, mladi i mlade obitelji. Sjedište zajednice je u Osijeku, u prostorima Župe sv. Ćirila i Metoda te kao svoje poslanje ističu poticanje na sakramentalni život, svakodnevni odlazak na svetu misu, osobnu molitvu te razmatranje Božje riječi i redovitu ispovijed. Zajednica djeluje već četiri godine i organizirala je i poduprla niz projekata koji se odnose na evangelizaciju i zaštitu obiteljskih vrijednosti i ljudskoga života.

Budući da je riječ o mladoj ekipi, smatraju da je ova kampanja i upravo ovakav način izvrstan poticaj za približavanje ljepote koja se krije u okrilju Katoličke crkve te radost zajedništva u njoj. Mnogi su se mladi diljem Lijepe Naše ohrabrili i uključili u kampanju, a podržao ju je i glazbenik Alan Hržica koji je na svojem Facebook profilu također podijelio fotografiju ispred crkve. Osim njega, koordinatorica Hoda za život, Hajdi Begović, također podržava kampanju, a uključili su se čak i mladi s drugih kontinenata.

Članovi Molitvene zajednice Svete Obitelji pozivaju i druge da se priključe ovoj kampanji, a to mogu učiniti tako da na svoj Facebook profil postave fotografiju ispred crkve uz citat ili poticajnu misao, nominiraju od 3 do 5 svojih prijatelja:

Capture

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.