ZA PRODUBLJIVANJE VJERE Pročitajte stare molitve svetim arkanđelima; Mihaelu, Gabrijelu, Rafaelu i Urijelu!

Autor: Vjera

Lijepo je podsjetiti se s vremena na vrijeme prebogate molitvene baštine.

Kad se mole svednevice te divne tradicionalne molitve, sudjelujemo u zlatnom molitvenom vezu s našim precima u vjeri, od kojih su mnogi stanovnici neba i u posjedu vječne baštine.

To našu Majku Crkvu nadasve čini duhovno jakom i povezanom drevnom pređom Tradicije s prijestoljem Božjega Veličanstva. “Oče, molim te da svi budu jedno, kao što sam ja u tebi i ti u meni”, kako je to lijepo prije dvije tisuće godina u dvorani posljednje večere, u nazočnosti svojih učenika, molio naš Gospodin Isus Krist. Kršćani minulih vremena imali su lijep molitveni izraz ljubavi prema Bogu i Njegovoj Crkvi. Taj stil pisanja je vidljiv u starim molitvama, piše blog tradikatolik, na kojem smo i pronašli ove zaista prelijepe molitve.

Lijepo je podsjetiti se s vremena na vrijeme prebogate molitvene baštine, zar ne?

Molitve svetim Arkanđelima

Ponedjeljak – Sv. Arkanđelu Mihaelu
Sveti Arkanđele Božji Mihaele, odagnaj od mene duha lukavoga koji me iskušava. O, veliki Arhistratiže Božji Mihaele – pobjedniče demona! Pobijedi i uništi sve moje vidljive i nevidljive neprijatelje, i moli Gospoda Svedržitelja da me spasi i obrani od svake bolesti, smrtonosne rane i iznenadne smrti, sada i uvijek i u vijekove vjekova. Amen.

Utorak – Sv. Arkanđelu Gabrijelu
Sveti arkanđele Gabrijele, koji donese neizrecivu radost s neba Prečistoj Djevi Mariji, ispuni radošću i veseljem srce moje gordošću ispunjeno. O veliki Arkanđele Božji Gabrijele, ti si navijestio prečistoj Djevici Mariji o začeću Sina Božjega. Objavi i meni grešnom strašan dan moje smrti, i moli Gospoda Boga za moju grješnu dušu, da bi mi oprostio moje grijehe; da me ne zarobi lukavi demon i ovlada mnome. O, veliki Arkanđele Gabrijele! Sačuvaj me od svih nevolja i svih bolesti, sada i uvijek i u vjekove vjekova. Amen.

Srijeda – Sv. Arkanđelu Rafaelu
O veliki arkanđele Božji Rafaele, koji si primio dar od Boga da iscjeljuješ bolesti, izliječi neizlječive bolesti, izliječi neizlječive ljudima rane kao i one srca i tijela mojega. O veliki Arkanđele Božji Rafaele, ti si putovođa, ljekar i iscjelitelj, vodi me spasenju i iscijeli sve moje duševne i tjelesne bolesti, i dovedi me Prijestolju Božjem, i moli dobrotu Njegovu za moju grješnu dušu, da mi Gospod oprosti grijehe moje i sačuva me od svih neprijatelja mojih i zlih ljudi, od sada i do vijeka. Amen.

Četvrtak – Sv. Arkanđelu Urijelu
Sveti Arkanđele Božji Urijele, svjetlošću Božanskom ozareni i preizobilno ispunjeni ognjem plamene ljubavi, ubaci iskru tog ognja u moje hladno srce, a dušu moju grijesima pomračenu svjetlošću tvojom ozari. O veliki Arkanđele Božji Urijele, ti si svijetlo ognja Božanskog i prosvjetitelj onih koji su pomračeni grijesima: prosvijetli um moj, srce moje i volju moju silom Svetoga Duha, i upravi stope moje na stazu pokajanja. Moli Gospoda da me izbavi od muka paklenih i od svih neprijatelja vidljivih i nevidljivih, sada i uvijek i u vjekove vjekova. Amen.

Autor: Vjera