Novinar2

Svijet nije posvetio Rusiju bezgrešnom srcu Marijinom?! Krv je potekla….

Autor: Z. K.

U svibnju 13. nadolazeće 2017. crkva slavi stotu obljetnicu ukazanja u Fatimi što mnogi smatraju znakovitim događajem za Crkvu

 

Prije stotinu godina Bog nam šalje svoju Majku da na svijet izlije svodove milosrđa da svijetu pomogne i da ga spasi. Gospa je tada vidjelicama poslala upute kako spasiti svijet od zala koja ga očekuju a u listopadu 1917. godine nebo daje jasan znak Božanske prisutnosti i potvrde Marijina ukazanja. Bilo je to čudo sunca kojem su svjedočile tisuće ljudi. Sunce koje je plesalo izazvalo je more obraćenja ali i strah pojedinaca koji su u strahu za vlastiti život bježali pred suncem koje je izgledalo kao da će se svakog trena sručiti na Zemlju. O tom čudu kojem su svjedočile tisuće pisao je i tadašnji svjetski tisak. Fatimskim vidjelicama tada su povjerene tajne i zahtjevi koji su trebali biti prenijeti Svetom Ocu. No, taj zadatak za vidjelice nije bio niti malo lak.Ponajviše zbog toga što njezini zahtjevi do dana današnjega nisu ispunjeni: Rusija nije posvećena Bezgrješnom Srcu, onako kako je to Gospa tražila i jednostavno krv mučenika već se prolijeva.

Posvete svijeta ali ne i Rusije

Ovo je Gospina poruka u kojoj traži posvećenje Rusije:“Vidjeli ste pakao kamo duše jadnih grješnika odlaze. Za njihov spas, Bog želi u svijetu uspostaviti pobožnost Bezgrješnom Srcu. Ako se učini ono što vam kažem, mnoge će se duše spasiti i bit će mir. Rat će završiti, ali ako ljudi ne prestanu vrijeđati Boga, izbit će gori za vrijeme pontifikata Pija XI. Kad ugledate noć obasjanu nepoznatim svjetlom, znajte da je to veliki znak dan vam od Boga, da će kazniti svijet za zločine, ratom, glađu i progonima Crkve i Svetog Oca. Da to spriječim, ja ću doći zatražiti posvećenje Rusije mom Bezgrješnom Srcu i pričest na Prve Subote, kao naknadu za grijehe. Ako se obrati pažnja na moje zahtjeve, Rusija će se obratiti i bit će mir, ako ne, ona će proširiti svoje zablude po cijelom svijetu, izazivajući ratove i progone Crkve. Dobri će podnijeti mučeništvo, Sveti Otac će morati mnogo prepatiti; razne nacije bit će uništene. Na kraju će pobijediti moje Bezgrješnom Srce.’ Također vidjelica, sestra Lucija rekla je da je, 13. lipnja 1929., za vrijeme viđenja koje joj je bilo dano u njenoj kapeli Tuyu, čula Gospu kako govori: „Došao je čas kada Bog traži svetoga oca, u zajedništvu sa svim biskupima svijeta, da učini posvetu Rusije mojem Bezgrješnom Srcu, obećavajući da će ju tako čuvati“.

Od tog dan, dogodile su se razne posvete nekoliko puta i od različitih papa; 1. listopada 1942., tijekom radijske poruke, papa Pio XII. posvetio je čitav svijet Gospinu Bezgrješnom Srcu i posebno spomenuo:„one koji ispovijedaju jedinstvenu pobožnost Tebi, gdje nema kuće koja ne prikazuje Tvoju ikonu, danas možda sakrivenu do boljih dana“. Ovo je upućivalo na Rusiju, iako ta zemlja nije imenom spomenuta. Biskupi također nisu bili uključeni u ovu posvetu iako je to Gospa zatražila. Nadalje, 7. srpnja, 1952., papa Pio XII. posvetio je imenom Rusiju Marijinu Bezgrješnom Srcu, ali opet bez uključenja biskupa svijeta.I 13. svibnja 1982., sveti Ivan Pavao II. otišao je u Fatimu izvršiti čin posvećenja. No, ni tada nije izrijekom posvećena Rusija a i opet posvećenje se nije dogodilo u zajedništvu s biskupima svijeta stoga se ni ova posveta ne može tumačiti da je učinjena pod uvjetima koje je od nas tražila Gospa. Posljednja i ujedno najsvečanija posveta uslijedila je 25. ožujka 1984., kada je to činio Ivan Pavao II., sa svim svjetskim biskupima, no baš za tu posvetu otac Gabriele Amorth rekao je kako nije bila ispunjenje onoga što je Gospa tražila.

Krv je potekla

“Posvećenje još nije izvršeno. Bio sam 25. ožujka na Trgu svetoga Petra, bio sam u prvom redu, praktički sam mogao dodirnuti Svetog Oca. Ivan Pavao II. je želio posvetiti Rusiju, ali ne i njegova pratnja, bojeći se antagonizma od strane pravoslavaca, pa su ga skoro i skroz spriječili. Stoga, kada je Sveti Otac na koljenima posvetio svijet, dodao je rečenicu koja nije bila uključena u službenu verziju te je umjesto toga rečeno da posvećuje “osobito one narode za koje si sama zatražila njihovo posvećenje.” Dakle, neizravno, to uključuje Rusiju. Međutim, izričito posvećenje još nije izvršeno – rekao je otac Amorth, ujedno i dugogodišnji vatikanski egzorcist koji je sudjelovao na tom događaju dodajući da ne zaboravimo kako je Gospa rekla da će unatoč svemu pobijediti njezino bezgrešno srce.




No osvrnuo se i na krv mučenika koja se zaista počela prolijevati kako je Gospa i prorekla da će se zbiti ako do posvećenja ne dođe: “Gledajte, danas ima više mučenika nego u prvim stoljećima kršćanstva. Samo pogledajte Bliski istok, gdje su toliki kršćani ubijeni samo zato što su kršćani. Postoji ogroman broj mučenika! Ali nemojmo zaboraviti što nam je Gospa rekla: “Ali na kraju će moje Bezgrješno Srce pobijediti.’

Trijumf Marijina Srca

Ove 2017. godine na dan 13. svibnja biti će stota obljetnica ukazanja u Fatimi a Rusija još nije posvećena njenom bezgrešnom srcu. Plodovi toga su i više nego vidljivi. Napada se Crkva, ubijaju se laici, svećenici i redovnice svakoga dana diljem svijeta a broj mrtvih nasljedovatelja Isusa u posljednjih godina broji se u stotinama tisuća života. Da ne spominjemo nerođene, odnosno najnevinije od nas nad kojima ovaj svijet vrši stravičan pokolj uz pljesak zvijeri i njihovih poklonika. Čak 50 milijuna nevine dječice bude ubijeno u jednoj godini. Mnogi smatraju kako je baš 2017. godina znakovita jer Gospa za svoje poruke sestri Luciji govori kako će se Treća fatimska tajna koja uključuje progon svih Isusovih sljedbenika ostvariti kraja vijeka, što znači do stote obljetnice njezina ukazanja. A upravo to se i događa. No, Gospa u svojim porukama jasno govori kako će unatoč svemu njezino srce trijumfirati. Zato molimo Gospu Fatimsku da nas stavi u svoje Bezgrešno srce te da dočekamo trijumf njezina srca bez straha i na putu Isusa Krista koji kaže: Ne boj se! Ja sam put, istina i život!




Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.