: Goran Jakus/24sata

SJEĆANJE NA FRA ZVJEZDANA LINIĆA: Proslava 20 godina ‘Kuće susreta Tabor’

Autor: A.P.

Godišnje kroz 'Tabor' prođe  oko 25.000 vjernika iz cijele Hrvatske

‘Kuća susreta Tabor’ slavi dvadeseti rođendan! U nedjelju 1. listopada od 19 sati tim povodom, pod pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, u samoborskoj sportskoj dvorani održat će se veliki humanitarni koncert popularne duhovne glazbe ‘Neka se čuje do neba glas’.

Tabor

Nema vjernika koji u zalutalim trenucima svoje vjere jednostavno nije dobio poriv otići na nekoliko dana u izolaciju nekog samostana i pod stručnim vodstvom sudjelovati na duhovnim vježbama. Jedan od najpoznatijih duhovnika bio je svakako preminuli fra Zvjezdan Linić. Svećenik koji je mnogobrojne vjernike posebnim pristupom vodio ka duhovnom jačanju. ‘Kuća susreta Tabor’ u Samoboru zbog toga je i osnovana, a nove grupe svakog vikenda prima na duhovne vježbe. Godišnje kroz ‘Tabor’ prođe oko 25.000 vjernika iz cijele Hrvatske.

Neprežaljeni fra Linić

Fra Zvjezdan Linić smatran je karizmatikom zbog mnogih duhovnih izlječenja na duhovnim vježbama i brojnim posjetiteljima ‘Kuće susreta Tabor’. Objavljivao je i brojne knjige duhovne tematike te je vodio seminare za evangelizaciju i duhovnu obnovu.

Današnji voditelj ‘Kuće susreta Tabor’ fra Ivan Matić od 2013. godine je pomagao fra Zvjezdanu Liniću u duhovnim vježbama te ga nakon smrti nasljeđuje i nastavlja njegov duhovni rad.

‘Neka se čuje do neba glas’




U nedjelju će glazbeni spektakl voditi Silvija Blažević i Drago Celizić. Na koncertu nastupaju Nina Badrić, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Alan Hržica, grupa Elemental, Vesna i Davor Terzić, fra Ivan Matić, Luka Balvan, Božja pobjeda i Balans Code.

Cijena ulaznice koja se može kupiti u Turističkoj zajednici grada Samobora te na blagajnama dvorane (na dan koncerta) iznosi 30 kuna.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.