Savjeti za dostojanstvenu svetu Misu po Padre Piju!

Autor: Vjera

Ovo su savjeti koje je Padre Pio, čudesni svetac prepun karizmi, zaljubljenik u svetu misu i u Krista samog dao svijetu:

Kad su upitali padre Pija što mu znači Misa, odgovorio je: „To je sveto sudjelovanje u muci Isusovoj. Sve što je Gospodin trpio u Svojoj Muci, ja trpim, do mjere koja je moguća čovjeku. I to nije po mojim zaslugama, već u potpunosti zbog Njegove dobrote.“

Također, ostavio je savjete kako prisustvovati sv. Misi, svjestan brojnih ljudskih mana kojima se ljudi na misi nesvjesno ali vrlo često prepuštaju:

“Uđi u crkvu u tišini i s velikim poštovanjem. Uzmi svetu vodu i napravi znak križa, pažljivo i polako. Pobožno se nakloni pred Svetohraništem. Klekni i izrazi Isusu svoje poštovanje. Povjeri Mu svoje i potrebe svih drugih. Razgovaraj s Njim kao izgubljeni sin. Budi vrlo pribran prilikom ustajanja, kada klečiš i sjediš. Svaki vjerski čin učini s najvećom predanošću. Budi ponizan i ne okreći glavu gledajući tko ulazi i izlazi iz crkve. Nemoj se smijati i ne pričaj ni sa kim osim u nužnosti. Jasno izgovaraj riječi i nikad se ne žuri. Ne izlazi iz crkve prije nego od Isusa zatražiš blagoslov i oprost za svoje nedostatke. Kad izlaziš budi sabran i u miru.” sv. Padre Pio

Autor: Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.