PAPA FRANJO UPOZORAVA: Kršćani su dužni navještati Evanđelje po cijenu prolivene krvi!

Autor: Z. K.

Budite hrabri, ne bojte se!

U Europi i svijetu sve je veći prijezir prema kršćanima, tako nerijetko oni sami odustaju od navještanja Božje riječi. Posljednje primjere imali smo u Hrvatskoj politici gdje kršćani po pravilima novog doba ne bi smjeli naviještati Evanđelje u sklopu svog posla. Tako ministar znanosti ne bi smio reči da razmišlja o Bogu kao stvoritelju svijeta, a ministar graditeljstva ne bi smio izgovoriti Hvaljen Isus i Marija, Marijana Petir ne smije reći da se ne boji jer vjeruje da je Bog pobjednik, a hrvatski glazbenici ni slučajno ne smiju pjevati ZA ŽIVOT, niti Hrvati smiju pogoditi svece, bar ne onako javno u centru Zagreba. Tako mladi ne smiju među svojim prijateljima govoriti o Bogu, a najbolji primjer imamo diljem Europe u kojoj se trenutno miču križevi, gase crkve, i zabranjuju propovijedi koje bi mogle uvrijediti ljude druge vjeroispovijesti. Tako se uskoro Isus Krist neće smjeti spominjati, a upravo zbog toga izdvajamo propovijed pape Franje iz Doma svete Marte u kojoj on potiče na hrabro navještanje Evanđelja.

Naviještati Evanđelje po cijenu života

‘Kršćanski život ima tri dimenzije: navještanje, zagovor i nada – rekao je Sveti Otac. Kršćanin treba naviještati Isusovu smrt i uskrsnuće poradi našega spasenja. Isus je živ, to su apostoli naviještali svojim suvremenicima, a navještanje su svjedočili svojim životom, svojom krvlju – kazao je Papa aludirajući na ‘mlake’ kršćane koji ne slijede taj put i dodajući: Kada su Petar i Ivan dovedeni pred Veliko vijeće, oni su hrabro govorili da ne mogu prešućivati ono što su vidjeli i čuli, da ne mogu šutjeti. Mi kršćani vjerujemo da u sebi imamo Duha Svetoga, koji nam jamči da je Isus umro i uskrsnuo poradi naših grijeha. Kršćanin treba naviještati: „Krist je živ! Krist je uskrsnuo. Krist je među nama u zajednici, on nas prati na putu“. Nije uvijek lako prihvatiti taj navještaj, ali uskrsli Krist je stvarnost i treba ju svjedočiti – ustvrdio je papa Franjo.

 

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.