MOLITVA KOJU JE STEPINC MOLIO SVAKI DAN: ‘Zapovijedam ti, Sotono, odstupi od mene’!

Autor: Z. K.

Gledajući sve što se događa kod nas i u svijetu, uvjerenja sam da se to ne događa bez specijalne asistencije đavla.

Blaženi kardinal Alojzije Stepinac, koji će skoro biti proglašen svetim, svakodnevno je prakticirao privatni egzorcizam, odnosno svakog je jutra i večeri molio molitvu protiv Sotone. Riječ je zapravo o Egzorcizmu pape Leona XIII. koji je Stepinac prilagodio svojim potrebama. Stepinac je rekao kako ga je propustio moliti samo jednom i to u zatvoru u Lepoglavi.
“Gledajući sve što se događa kod nas i u svijetu, uvjerenja sam da se to ne događa bez specijalne asistencije đavla. Zato ja svako jutro čim ustanem, obučem se, i prvo mi je da izmolim egzorcizam Leona XIII. Nakon što je ova molitva jedno vrijeme bila zamrla u mnogim našim crkvama, ponovno se moli od korizme 2010.

Sveti Mihaele arkanđele, brani nas u boju, protiv pakosti i zasjedama đavolskim budi nam zaklon. Neka mu zapovjedi Bog ponizno molimo, i ti, vojvodo vojske nebeske, sotonu i druge duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša Božanskom jakošću u pakao protjeraj. Amen.

PRIVATNI EGZORCIZAM BLAŽENOG ALOJZIJA STEPINCA

Uz molitvu svetom Mihaelu arkanđelu blaženi Stepinac molio je još jednu molitvu kao privatni egzorcizam, također svakog jutra i večeri te ju je preporučivao drugima, posebno župnicima, poglavarima zajednica. Ona se moli s blagoslovljenim križem ruci i živom vjerom.

+ U ime Boga Oca,
+ U ime Boga Sina,
+ U ime Boga Duha Svetoga,
+ U IME Isusa Krista
Jedinoga Gospodara i Spasitelja našega,
+ U ime Preblažene Djevice Marije Njegove i naše Majke: zapovijedam ti, Sotono, i svaki oholi lakomi i bludni duše, duše srdžbe, mržnje i svake zle volje; duše tjeskobe, straha, malodušnosti i očaja; duše laži, prijevare, zavisti i ljubomore i svakog drugog zla, da odstupiš od mene (od ove kuće, od moje obitelji, od ovog skupa, od ove zajednice, od moje župe, od moje biskupije, od moga naroda, od te i te (ime osobe) osobe, od cijeloga svijeta itd…) I dadeš mjesto Duhu Svetom Utješitelju!

Praveći znamen križa raspelom na sve četiri strane svijeta

Evo križa Gospodnjega, bježite stranke protivnikove, pobijedio je lav iz plemena Judina, korijen Davidov, aleluja!




-Uz poljubac raspela

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.