Matt Maher: Glazbeni supertalent čije pjesme pjevušite a da ne znate da su njegove (VIDEO)

Autor: Dražen Bušić

Za razliku od brojnih poznatih i razvikanih imena suvremene kršćanske glazbene scene koji redom dolaze iz protestanstkih krugova, Matt Maher je katolik. Možda upravo u ovoj činjenici treba promatrati njegovu razmjerno malu ''popularnost'' unatoč neosporno ogromnom glazbenom talentu.

Matt Maher je vrstan kompozitor i izvođač snažnoga glasa. Njegove pjesme, za koje je do sada višestruko nagrađivan u rodnoj Kanadi ali i SAD-u, kvaliteteom nadaleko nadilaze brojne kršćanske pop pjesmuljke s populističkim pristupom kakve ”konkurencija” sada već snima na dnevnoj bazi. U njegovim se pjesmama vidi da su odstajale, da su čekale da budu snimljene a prethodno je on kako kaže, čekao u molitvi pred Bogom da ih uopće dobije. Iako ga mnogi poklonici worshipa ne poistovjećuju s pravom, sada već klanjateljskom himnom Lord I Need You, koja se izvodi svugdje po svijetu a vrlo često i u Hrvatskoj, Matt je imao čast upravo ovu svoju pjesmu otpjevati pred Presvetim na susretu mladih u Riu. Glazbenim rječnikom moglo bi se reći da je ”dijelio binu” s papom Franjom ali i sa samim Gospodinom kojega je pred očima cijeloga svijeta uzdizao u slavljenju.

Osim ove uspješnie izdvajamo Rise Up, u tvrđem pop izdanju, produciranu na razini kojom se ne bi posramili niti razvikana imena svjetske pop industrije. Maherski, nema se tu više što za reći, osim samo još zaključiti da bi u katoličkoj Hrvatskoj njegov koncert sigurno bio izvrsno posjećen. Iskreno se nadam da do toga može doći i vrlo se tome radujem.

Autor:Dražen Bušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.