Majka Terezija čovječanstvu: Tražite Ga!

Autor: Z. K.

Majka Terezija omiljena svetica za svog života dala je mnogo uputa čovječanstvu pa i jedno vrlo važno: Traži Ga!

Ne dopustite da vas savlada duh klonulosti i malodušnosti. Simptom je oholosti isključivo oslanjanje na vlastite snage.
Dopustite Mu da vas osvoji i promijeni a kasnije napuni vaše srce do vrha tako da Vaš odgovor Njemu bude savršena predanost.
Tražite Ga.
Spoznaja će vas učiniti jakima poput smrti. Ljubite Ga i imajte povjerenje u Njega, ne osvrćite se i ne bojte se. Vjerujte da je Isus i samo Isus život. Služite Isusu i pri tom zanemarite i zaboravite sve što vas smeta i uznemiruje. Djelujte ljubeći neljubljenu Ljubav. Krista ne treba naviještati na način na koji govorimo, na način na koji hodamo ili na način na koji se smijemo. Naviještavamo Ga živeći tako da svi mogu shvatiti da Mu pripadamo.
Naviještanje ne znači propovijedati, već biti.
Promijenite svoja srca…
Nema obraćenja bez promjene srca. Promjena mjesta nije rješenje. Promjena posla također nije rješenje. Rješenje je u promjeni srca. A kako ga možemo promijeniti?
Moleći!

Autor: Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.